Spor bosta reševala na Cancellarini dirki

Spor bosta reševala na Cancellarini dirki
30.01.2018 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara proti Philu Gaimonu. Ta dvoboj bomo očitno videli v bližnji prihodnosti in tako bosta rešile težave, ki jih je v svoji knjigi Gaimon povzročil Cancellari.

Phil Gaimon je v svoji knjigi Draft Animals zapisal, da je Fabian Cancellara leta 2010 ob popolni prevladi na dirki po Flandriji in klasiki Pariz-Roubaix skorajda zagotovo uporabljal motorizirano kolo.

Seveda se je Cancellara n ate trditve odzval. Najprej so njegovi odvetniki zahtevali, da se knjigo umakne iz prodaje, Američan pa je potem dejal, da je: “Ponovil več let vsem poznane govorice. ” Ker pa Cancellara po upokojitvi organizira promocijske dirke Chasing Cancellara je novembra lani prek twitterja izzval Gaimona. “Poglejmo, koliko vatov skriva Gaimon. Sam jih še lahko razvijem nekaj, pa čeprav ne na dolgi razdalji, saj nisem v formi, ” je dejal Cancellara, za Gazzetto dello Sport pa je dodal:

“Lahko bi prišel na moje dirke. Izbira lahko med devetimi, tako da bomo videli, kako dober je. ” Morda pa se je Cancellara nekoliko zarekel, saj je Gaimon glede na podatke, ki jih objavlja na Stravi očitno še kako dobro pripravljen. Predvsem pa je zdaj izziv, sodeč po odzivu na twitterju sprejel: “To sicer ni bil moj cilj, ampak dobro. Na tvoji dirki te bom premagal. Imam pa nekaj pogojev. Naj moji ljudje govorijo s tvojimi. ” Sicer pa je Chasing Cancellara serija dirk med marcem in septembrom, na katerih se lahko amaterski kolesarji pomerijo s Cancellaro. Vsekakor je Cancellari uspelo še dodatno promovirati svoje dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ