Športnik leta: Drugič zapored Primož Roglič

Športnik leta: Drugič zapored Primož Roglič
16.12.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Kakšne športnike ima Slovenija! Zdi se, da je konkurenca iz leta v leto močnejša, a novinarji so se odločili. V moški konkurenci je drugič zapored naziv pripadel Primožu Rogliču.

Na TV Slovenija so tudi letos predvajali prireditev Športnik leta. Seveda sta bila tudi letos v ospredju kolesarja. Lani jei laskavi naziv osvojil Primož Roglič, ki je bil po zaslugi izjemnih rezultatov tudi tokrat med finalisti.

Poleg njega pa seveda še Tadej Pogačar in Luka Dončič. Če omenimo še Tima Gajserja, Gorana Dragiča ... Zares so izjemni športniki! Novinarji so največ glasov tudi letos namenili Primožu Rogliču. Letos je postal državni prvak na cestni dirki, dobil je dirko po Ainu in bil na odlični poti do zmage na dirki po Dofineji, a je dan pred koncem padel.

Potem je bil po blestečih vožnjah in nošenju rumene majice osvojil drugo mesto na dirki po Franciji. Teden dni po prihodu v Pariz je bil šesti na svetovnem prvenstvu, potem pa je kot prvi Slovenec na izjemen način dobil klasiko Liege-Bastogne-Liege. Sledilo je nadaljevanje sezone. Odšel je na dirko po Španiji, ki jo je po hudem boju dobil in je tako ubranil lansko zmago. Sezono je, tako kot lani končal kot vodilni na lestvici UCI.

Tadej Pogačar! Letos je blestel že pred pandemijo. Dobil je dirko po Valenciji in po etapni zmagi na drugem mestu končal UAE Tour. Sledilo je drugo mesto na cestnem državnem prvenstvu, potem pa naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Po 13. mestu na dirki Strade Bianche in 12. na dirki Milano-Sanremo se je preizkusil na etapni dirki po Dofineji.

Po izjemni akciji v zadnji etapi jo je končal na četrtem mestu. Potem pa je blestel na dirki po Franciji. Dobil je tri etape. Po zgodovinskem preobratu, ko je dobil kronometer dan pred koncem je prišel do prestižne zmage. Kot prvi Slovenec. Osvojil je rumeno, pikčasto in belo majico. Za konec je bil še tretji na dirki Liege-Bastogne-Liege. Pri ženskah je športnica leta postala smučarska tekačica Anamarija Lampič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ