Športnik leta: Roglič samo za Dončičem, izstopajoča osebnost pa Pogačar

Športnik leta: Roglič samo za Dončičem, izstopajoča osebnost pa Pogačar
19.12.2018 AVTOR: DZ
Prav neverjetno leto je za slovenskimi kolesarji, kar nenazadnje dokazuje tudi podelitev nagrad Športnik leta. Med nagrajenci Roglič in Pogačar.
Vsakoletna prireditev Športnik leta, ki jo organizira Društvo športnih novinarjev Slovenije je tudi letos potekala v Cankarjevem domu. Za najboljše športnike v Sloveniji so glasovali novinarji, včlanjeni v DŠNS. In ti novinarji so vsekakor veliko glasov namenili tudi dvema kolesarjema Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju. Prvi je član moštva Lotto NL Jumbo, drugi pa do konca leta še član ekipe Ljubljana Gusto Xaurum, potem pa bo vozil za UAE Team Emirates. Roglič je bil spet med najboljšimi športniki v Sloveniji. Lani je več glasov prejel Goran Dragič, letos pa ravno tako košarkar Luka Dončič. Roglič je bil drugi v tem glasovanju, pred biatloncem Fakom.

Za Rogličem je najboljša sezona do zdaj. Dobil je etapo na dirki Tirreno-Adriatico, aprila pa dirko po Baskiji in dirko po Romandiji. Nadaljeval je z zmago na dirki po Sloveniji, potem pa je blestel na dirki po Franciji. Tam je zmago slavil v kraljevski etapi v Pirenejih. Dirko pa je končal na četrtem mestu. Septembra je na tretjem mestu končal dirko po Veliki Britaniji, spodletelo mu je le po padcu na svetovnem prvenstvu. Tadeja Pogačarja pa so novinarji razglasili za izstopajočo mlado športno osebnost leta. Letos je šele drugo leto kolesaril med mlajšimi člani, pa vendar je dobil prestižno etapno dirko Tour de l'Avenir. Bil je četrti na dirki po Sloveniji, na kateri je drugič zapored osvojil tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja. Dobil je tudi dirko Miru in med deseterico končal cestno dirko na svetovnem prvenstvu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ