Spoštovanja vredno partnerstvo

Spoštovanja vredno partnerstvo
28.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

So partnerstva in so Partnerstva. Tudi tako bi lahko rekli. Letos prav posebno obletnico praznujeta Groupama FDJ in Shimano. Že 25 let sodelujeta.

Shimano je dobro poznana znamka v svetu kolesarstva. Na drugi strani je tudi moštvo Groupama FDJ oziroma predhodnice tega moštva tudi globoko ukoreninjeno v kolesarstvu. V kolesarski preteklosti in sedanjosti. Na eni strani japonsko podjetje, na drugi francoska ekipa, ki jo vodi Marc Madiot. Ustanovil jo je leta 1997.

Takrat je to bilo moštvo Francaise des Jeux lottery in od takrat je s svojimi kolesarji zabeležil prek 530 zmag. Od tega se lahko Madiot pohvali, da so njegovi kolesarji dobili tri velike klasike in kar 35 etap na tritedenskih dirkah. Prav vse so kolesarji dosegli na komponentah Shimano. Že v krstni sezoni je Frederic Guesdon dobil klasiko Pariz-Roubaix, Christophe Mengin etapo na dirki po Franciji in Davide Rebellin klasiki v San Sebastianu in Zurichu.

Takrat so kolesarji uporabljali kolesa Gitane in opremo Dura-Ace 7700. Leta 2014 je Thibaut Pinot Tour de France končal na tretjem mestu. Tudi sprinter Arnaud Demare se lahko pohvali z zmago na klasiki Milano-Sanremo, pa Pinot z zmago na dirki po Lombardiji. Še bi lahko naštevali … Nekaj skupnega ima letošnja ekipa tudi s tisto iz leta 1997. Med drugim komponente Shimano. Prav s Shimanom je ekipa podaljšala sodelovanje, ki že tako traja 25 sezone.

Poleg tega Shimano praznuje stoto obletnico obstoja in prav letos naj bi predstavil nov model Dura Ace opreme. "Kar pomenljivo je, da mi praznujemo 25-letnico, Shimano pa stoletnico. Ne glede na to, ali gre za četrt stoletja ali storletje. Shimano izdeluje vrhunske proizvode, ko je to najbolj potrebno. Zato se veselimo preznovanja še večjega števila obletnic in posebnih trenutkov v naslednjih letih," je dejal prej omenjeni Madiot.

"Groupama FDJ je pomemben dejavnik pri našem sponzoriranju. Redno skrbi za zvezdniške predstave pred kamerami, za kamerami pa je pravi partner. Shimanovi izdelki so zagotovo boljši tudi po zaslugi sodelovanja z Marcovo ekipo in legendarnimi kolesarji, ki so v teh letih uporabljali našo opremo," pa je dodal predstavnik japonskega podjetja Myron Walraven. Sicer pa so s Shimanom sodelovanje podaljšali tudi pri moštvu DSM.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ