Spoznajmo Slovenijo: Najprej sprinterji v Rogaški Slatini

Spoznajmo Slovenijo: Najprej sprinterji v Rogaški Slatini
26.04.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Spoznajmo dirko po Sloveniji. Pet etap. 814 kilometrov. Termin: 19. - 23. junij. Tu so podrobnosti petdnevne dirke. 1. etapa: Ljubljana - Rogaška Slatina. 171 km.

Opis etape
26 izvedba dirke po Sloveniji se bo začela v Ljubljani, na Kongresnem trgu. Etapa bo dolga 170 kilometrov. Prvih šest kilometrov bo potekalo v zaprti vožnji. Potem pa bo šlo že zares in takoj se bodo kolesarji povzpeli na Pečar, sicer vzpon četrte kategorije. Po spustu in vzponu na Trebeljevo – s 595 metri nadmorske višine bo to tudi najvišja točka etape – bo sledil prihod v Litijo in vožnja skozi Zagorje in Hrastnik.

Potem pa Laško, Celje, Šentjur in po 117 kilometrih še vrh vzpona tretje kategorije – Planina pri Sevnici. Govorimo o dva kilometra dolgem klancu s 7,9-odstotnim povprečnim naklonom. Sledil bo spust in vožnja skozi Podčetrtek. Potem pa prihod v Rogaško Slatino in zaključni krog. Glede na traso lahko pričakujemo sprint glavnine, v mestu, ki bo karavano dirke po Sloveniji gostilo že drugič zapored.

Bogdan Fink: "Dan pred začetkom dirke bo predstavitev najboljših kolesarjev in njihov sprejem na Ljubljanskem gradu. Etapa tehnično ni lahka. Vstop v Rogaško Slatino je drugačen kot lani. Precej težji. Ponuja se priložnost za ubežnike. Poleg tega bodo kolesarji premagali1800 metrov nadmorske višine. Tudi zadnji del je tehnično zahteven, naporen in zanimiv. Zaključni krog je potem isti kot lani, cilj pa pri železniški postaji. Županu Kidriču se zahvaljujem za že dolgoletno partnerstvo."

Marko Kump: Po profilu bo to pester dan. Ker bo to za sprinterje ena izmed radkih priložnosti, bodo sprinterske ekipe poskušale nadzirati dirko, miriti. Na koncu je teren sicer razgiban, nekaj je vzponov, vendar pa lahko pričakujem sprint glavnine.

Tadej Pogačar: Tudi po mojem mnenju bo prva etapa po meri sprinterjev, čeprav je kar zahtevna. Z vsemi vzponi ni prav lahka, tudi krog po Rogaški Slatini ni lahek. Vsekakor bo zanimiva etapa.

Časovnica etape
3D predstavitev etape
Presek etape
Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ