Spoznajte dres evropskega prvaka

Spoznajte dres evropskega prvaka
17.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck Quick-Step/Photo Mariani

Elia Viviani, evropski prvak v cestni vožnji med člani je predstavil dres, po katerem ga bomo prepoznali do konca sezone.

Svetovnemu prvaku pripada mavrična majica. Evropskemu prvaku pa posebna majicas tremi zvezdami. Letos jo je v Alkmaarju osvojil Elia Viviani, sicer član moštva Deceuninck Quick Step. 30-letni sprinter je bil eden izmed favoritov, saj je bila proga pisana na kožo sprinterjem. A Italijan je do zmage prišel po zaslugi pobega. Dobil pa je boj trojice.

"Dirka je bila netipična, saj so vsi pričakovali sprint. Potem pa je prišlo do selekcije in od tistega trenutka dalje je bilo vse drugače od pričakovanj," je dejal Viviani, ki je v sprintu premagal sicer klubskega kolego Yvesa Lampaerta. Viviani bo po dveh sezonah po koncu te zapustil belgijsko ekipo.

"Ko sem pred dvema letoma prišel v to ekipo, sem imel veliko ciljev in ekipi sem hvaležen, da sem jih lahko dosegel. Slavil sem etapne zmage na vseh treh tritedenskih dirkah, postal sem državni prvak, dobil še nekaj dirk in postal še evropski prvak. Dve posebni majici, na kateri sem zelo ponosen, bosta za vendo v moji vitrine. S to majico pa sem še bolj motiviran za zadnje dirke v sezoni," je še dodal Viviani. Majico bo prvič uradno predstavil naslednji teden na diki Cyclassics Hamburg.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ