Spoznajte dresa Jana Polanca in Luke Mezgeca

Spoznajte dresa Jana Polanca in Luke Mezgeca
12.01.2013 AVTOR: D. Z.
Drese, ki jih bodo kolesarji nosili v sezoni 2013 sta predstavili še ekipi Argos Shimano in Lampre-Merida. V obeh ekipah bosta vozila tudi dva Slovenca - Mezgec in Polanc.

LAMPRE-MERIDA: Anacona Gomez Winner, Bono Matteo, Cattaneo Mattia, Cimolai Davide, Cunego Damiano, Dodi Luca, Durasek Kristijan, Favilli Elia, Ferrari Roberto, Graziato Massimo, Lloyd Matthew, Malori Adriano, Mori Manuele, Niemiec Przemyslaw, Palini Andrea, Petacchi Alessandro, Pietropolli Daniele, Pozzato Filippo, Richeze Maximiliano, Scarponi Michele, Serpa Perez Josè Rodolfo, Stortoni Simone, Ubeto Aponte Miguel Armando, Ulissi Diego, Viganò Davide, Wackermann Luca in Jan Polanc (od 1. avgusta naprej).

ARGOS SHIMANO (moški):
Warren Barguil, Thomas Damuseau, Yann Huguet, Thierry Hupond, Matthieu Sprick, Nikias Arndt, John Degenkolb, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Patrick Gretsch, Marcel Kittel, Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Albert Timmer, Tom Veelers, Tobias Ludvigsson, Jonas Ahlstrand, Reinardt Janse van Rensburg, Luka Mezgec, Tom Peterson, Cheng Ji, Fran çois Parisien, Bert de Backer, Georg Preidler in Will Clarke.

ARGOS SHIMANO (ženske):
Charlotte Becker, Elke Gebhardt, Marlen Jöhrend, Janneke Busser, Willeke Knol, Kelly Markus, Amy Pieters, Esra Tromp, Kirsten Wild in Lucy Garner.

Polanc v tradicionalnih barvah
Jan Polanc bo član Lampreja postal 1. avgusta. Na prvih pripravah je dobil večino opreme, le dresov ne. A zdaj so nove barve dresov predstavili tudi pri Lampreju. Roza barva še vedno prevladuje. Največji napis pripada prvemu sponzorju – Lampre. Drugi sponzor pa je postal proizvajalec koles Merida.

Prav zaradi tega sponzorja, ki je kot ponudnik koles zamenjal Wilier, je na dresih prisotna tudi zelena barva na rokavih, ovratnikih in hlačkah. Torej, roza in modri barvi se je pridružila še zelena. »Tradicionalna pot se nadaljuje. S tem bomo praznovali 20. obletnico Lampreja v kolesarskem svetu, « so pri Lampreju zapisali v izjavi za javnost in poudarili, da so poleg napisov obeh glavnih sponzorjev, na dresih vidni še preostali manjši invetitorji. To so Lamital, Lamfer, Champion System, Samsung in Selle San Marco.

Mezgec v belem
Luka Mezgec je, za razliko od Jana Polanca, član Pro Team moštva že od 1. januarja 2013. S predstavami v dresu Save iz Kranja je prepričal menedžerje moštva Argos Shimano. Nizozemci pa so javnosti predstavili cilje za letošnjo sezono, pa tudi nove drese. Pri teh prevladuje bela barva.

Največji napis pripada glavnemu sponzorj Argosu, z modro črto pa je izpostavljen tudi Shimano. Drese izdeluje Pearl Izumi, kolesarji pa bodo tudi letos vozili kolesa Felt. Obenem moramo poudariti, da imajo Nizozemci tudi močno žensko ekipo. Glavni menedžer ekipe je Iwan Spekenbrink, moški del ekipe pa je v povprečju tudi najmlajši v karavani Pro Toura.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ