Spoznajte Liquigasov prenovljeni Slice (fotogalerija)

Spoznajte Liquigasov prenovljeni Slice (fotogalerija)
24.05.2012 AVTOR: D. Z.
Ameriški proizvajalec Cannondale je prek kolesarjev Liquigasa letos pozornost pridobil tudi s predstavitvijo novih model Slice, ki so namenjeni vožnji na čas.
Na trgu teh koles še ni, vendar smo se pri Kristjanu Korenu, ki ga vozi že celotno sezono 2012, pozanimali, za kakšno kolo gre. Kolesarji Liquigasa so ga preizkušali že v lanski sezoni, vendar se na dirki Criterium Du Dauphine kolo ni izkazalo.

Zato pa ga je Basso uporabljal na dirki USA Pro Cycling Challenge. Vsi preostali kolesarji pa so se z novim "Sliceom" seznanili na pripravah pred sezono 2012. Sram Red oprema, gonilke Hollowgram, Speedplay Zreo pedala, Mavicov poln zadnji obroč in osem centimetrov visoki sprednji.

To so zgolj nekatere lastnosti "Slicea": "Mislim, da je v primerjavi s prejšnjim še nekoliko bolj aerodinamičen. Dimenzije so podobne, čeprav se mi ta zdi še nekoliko bolj vozen," je med drugim pojasnil Kristjan Koren.

Koren je za revijo Bicikel.com še povedal, zakaj imajo sprednje podaljše bolj ali manj ravne, in ne tako kot mnogi, ki prisegajo na na koncu bolj dvignjenje podaljške, ki jim omogočajo udobnejše držanje balance. V reviji Bicikel.com si lahko preberete tudi o komaj vidnih zavorah, ki so proizvajalcu povzročale nemalo težav. Uživajte v branju.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ