Spoznajte "Pogačarjevo" Flandrijo (VIDEO)

Spoznajte "Pogačarjevo" Flandrijo (VIDEO)
05.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri moštvu UAE Team Emirates so pripravili video prispevek o tem, kaj vse se je dogajalo na nedeljski dirki po Flandriji, ki jo je Tadej Pogačar končal na 4. mestu.

Dirka po Flandriji. Ena izmed največjih, če ne celo največja enodnevna klasika. Spada med pet najprestižnejših. Zasluženo. Letos so se po dveh letih odsotnosti zaradi pandemije ob ceste vrnili tudi gledalci in zbralo se jih je zares ogromno.

Navduševali so jih tudi Slovenci. Matej Mohorič je bil 21., Jan Tratnik je pokazal izvrstno pripravljenost in dirko končal na 12. mestu. Najbolj pa je blestel Tadej Pogačar. Poskrbel je za največjo selekcijo. Na koncu je tako zelo napadal, da mu je lahko sledil samo še Mathieu Van der Poel, pa še to z veliko težavo. Pogačar pa se ga vseeno ni mogel otresti in na koncu sta oba preveč taktizirala.

Van der Poel je prišel do zmage, Pogačar pa je v tej taktični igri zasedel četrto mesto, potem ko sta iz ozadja do odra prišla še Dylan Van Baarle in Valentin Madouas. Pogačar ni skrival razočaranja. Kaj vse se je dogajalo v ozadju, od jutra, ko je kolesarje moštva UAE zbudil klubski zdravnik, vse do cilja v Oudenaardu pa si lahko ogledate v skoraj tri minute in pol dolgem prispevku, ki so ga pripravili pri moštvu UAE in objavili na njihovem YouTube kanalu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ