Spoznajte vate in druge številke z dirke Amstel Gold Race

Spoznajte vate in druge številke z dirke Amstel Gold Race
20.04.2015 AVTOR: D. Z.
Le redki kolesarji zaupajo podatke z dirk. Wilco Kelderman je eden izmed tistih, ki so objavili podatke s klasike Amstel Gold Race.

Wilco Kelderman je eden izmed tistih kolesarjev, ki uporabljajo Stravo in na tem programu je objavil tudi podatke z nedeljske dirke Amstel Gold Race. Kelderman je bil med boljšimi in aktivnejšimi kolesarji, saj je v zaključku napadel in se pridružil ubežni skupini z Vincenzom Nibalijem in Tonyjem Martinom. Potem pa mu je padec preprečil uvrstitev med najboljše.

24-letni Kelderman je eden izmed nadarjenih mladih kolesarjev, ki je lani nase opozoril na nekaterih etapnih dirkah. Amstel Gold Race pa je končal na 62. mestu. Na Stravi pa je objavil nekaj številk. Več kot 250 km dolgo preizkušnjo je premagal s povrečno 291 vati moči. Porabil je 5718 kalorij. Največja moč, ki jo je razvil, je znašala 1120 vatov, premagal pa je kar 3.381 metrov nadmorske višine. Najvišja hitrost je znašala neverjetnih 105 km/h.

Sicer pa Stravo uporablja tudi Michal Kwiatkowski, ki pa je prek tega sistema razkril samo podatke z zadnjega vzpona na Cauberg, kjer sicer ni mogel slediti Gilbertu in Matthewsu, pa vendarle ju je kasneje ujel in še dobil sprint manjše skupine. Cauberg je premagal v treh minutah in 27 sekundah, hitrost je znašala 44,2 km/h. In še razvita moč na tem vzponu? 606 vatov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ