Sprememba: Soočila se bosta Pogačar in Vingegaard

Sprememba: Soočila se bosta Pogačar in Vingegaard
22.02.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je na televiziji Sporza razkril, da marca ne bo nastopil na dirki Strade Bianche in da bo nastopil na dirki Pariz-Nica. Gre torej za kar nekaj sprememb.

Tadej Pogačar je pred sezono dejal, da bo njegov program dirk podoben lanskemu, zdaj pa se postopoma vse spreminja. V teh dneh bi tako moral biti na dirki UAE Tour, a je sezono začel v Španiji.

Bil je nadvse uspešen, saj je dobil že uvodno enodnevno dirko v Jaenu, potem pa še tri etape in skupni seštevek na dirki po Andaluziji. Po uradnem načrtu, ki so ga sporočili pozimi bi marca najprej branil zmago na dirki Strade Bianche, dva dni kasneje pa bi začel z branjenjem zmage na dirki Tirreno-Adriatico. A tudi iz tega ne bo nič. V zadnjih dneh so se pojavile govorice, da naj bi nastopil najprej na Strade Bianche in že naslednji dan začel z dirko Pariz-Nica.Delno so te govorice resnične. Pogačar je zdaj potrdil, da bo res nastopil na dirki Pariz-Nica, ki se bo začela 5. marca. A dan prej se ne bo udeležil dirke Strade Bianche, kjer bi proti Van der Poelu, Van Aertu in drugim branil lansko zmago. Vse moči bo tako usmeril v nastop na dirki “Proti soncu”. "To je bila težka odločitev, saj so se mi zdele Strade Bianche in Pariz-Nica lep izziv, vendar pa menim, da bo to moralo nekoliko počakati," je za Sporzo dejal Pogačar.

Sprva je očitno želel nastopiti na dirki, ki je poznana po makadamskih odsekih in se potem z zasebnim letalom podati proti Parizu: "Če želim biti dober na dirki Pariz-Nica, ki je do zdaj še nisem odpeljal in je zelo zahtevna dirka, na kateri bo pomemben ekipni kronometer, potem moramo nekaj dni pred začetkom z ekipo preživeti skupaj. Če bi šel najprej na Strade Bianche, bi to bilo nemogoče. Na ekipni kronometer bi odšel, ne da bi prej bil s kolegi in menim, da to ne bi delovalo."

To pa obenem pomeni, da se bosta prvič v tej sezoni soočila Pogačar in Jonas Vingegaard, ki je aktualni zmagovalec dirke po Franciji. Prav Tour je njun glavni cilj. "Od zdaj naprej bom nastopal samo še na tistih najpomembnejših dirkah," je še potrdil Pogačar: "Dober bom poskušal biti na klasikah. Torej, Milano-Sanremo in dirka po Flandriji. Potem pa bom imel vse oči uprte proti Touru."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ