Spremembe na Zvezi. Kdo namesto Hauptmana

Spremembe na Zvezi. Kdo namesto Hauptmana
26.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz Kolesarske zveze Slovenije smo prejeli sporočilo, da bodo na SP in EP člansko reprezentanco vodili kar trije: Marko Polanc, Gorazd Štangelj in Andrej Cimprič.

"Andreju se zahvaljujemo za njegov doprinos k uspehom slovenskih kolesarjev."
Pavel Marđonović



“Na Kolesarski Zvezi Slovenije so v zadnjih tednih potekali razgovori o nadaljnjem sodelovanju Andreja Hauptmana s KZS, ki mu je sicer pogodba že potekla in je že pred lanskimi nerealiziranimi olimpijskimi igrami pričel razmišljati o odhodu. Hauptman se je odločil, da vendarle ne bo obnovil pogodbe.”




Tako se začne sporočilo za javnost iz Kolesarske zveze Slovenije. Ob tem o še pojasnili: “V klubu UAE ima vedno več obveznosti, hkrati pa dvojna vloga delovanja v klubu ter na reprezentančnem nivoju predstavlja vedno več možnosti konflikta interesov.” Vlogo predsednika KZS je letos prevzel Pavel Marđonović, ki se je na vse skupaj odzval:




“Veseli bi bili, če bi Andrej podaljšal selektorsko pogodbo, imel je absolutno podporo celotne zveze, vsekakor pa spoštujemo odločitev, da se po Olimpijadi, ki je bilo do sedaj najuspešnejše tekmovanje za slovensko kolesarstvo, umakne. Andreju se zahvaljujemo za njegov doprinos k uspehom slovenskih kolesarjev.” Hauptmanu je torej potekla pogodba, obenem ima vse pomembnejšo vlogo v moštvu UAE Team Emirates.




So se pa na odboru za cestno kolesarstvo odločli, da bodo člansko reprezentanco tako na evropskem kot svetovnem prvenstvu - na obeh naj bi nastopal tudi zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar - vodili kar trije: Marko Polanc, Gorazd Štangelj in Andrej Cimprič. Ta trojica bo: “Poskrbela, da se tekmovanja izpeljejo na najvišjem strokovnem nivoju. Ob tem se predsednik zveze zahvaljuje tudi omenjeni ekipi slovenskih kolesarskih strokovnjakov,” so še zapisali pri Kolesarski zvezi Slovenije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ