Spremenjeni dresi

Spremenjeni dresi
18.12.2020 AVTOR: DZ

Mnoge ekipe morajo še predstaviti drese, a jasno je, da bo Bora-hansgrohe nekoliko “svetlejša”, za korenito spremembo pa so se odločili pri AG2R.

Bora-hansgrohe
Bora-hansgrohe bo v naslednji sezoni prepoznavna po nekoliko svetlejših dresih. Zdaj že dobro prepoznavni vzorci ostajajo, le da je zgornji del dresa zdaj namesto črn skorajda že povsem bel.

Potem pa je barva proti hlačkam vse temnejša. Ločena z znamenitimi “pasovi”, ki predstavljajo barvne črte, ki si jih narišejo športniki pri ameriškem nogometu in predstavljajo soldarnost in pogum, so pojasnili pri Bori.

"Naša prioriteta je učinkovitost. Sportful je z nami sodeloval vrsto let in razvil zares hitre materiale," je dejal glavni mož ekipe Ralph Denk: "Našim oboževalcem pa bi obenem radi predstavili nov design. Zato smo se odločili za svetlejšo sivo barvo. Pri Sportfulu so prepričani, da je to barva, ki je vse bolj popularna in seveda bi radi bili v koraku s časom."

Tudi s sponzorji nimajo težav. Bora in hansgrohe ostajata, tako kot Specialized in Otztal. Sicer pa se je ekipa okrepila z zelo močnim Wilcom Keldermannom. Iz smučarskega sveta bo prišel Anton Palzer. Na tlakovanih klasikah pa bo ekipi dodatno lahko pomagal Nils Politt, ki bo tako še dodatno orožje ob Petru Saganu.

Ekipa 2021:Peter Sagan, Pascal Ackermann, Emanuel Buchmann, Giovanni Aleotti, Erik Baška, Cesare Benedetti, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Matteo Fabbro, Patrick Gamper, Lennard Kamna, Wilco Kelderman, Patrick Konrad, Martin Laas, Jordi Meeus, Daniel Oss, Anton Palzer, Nils Politt, Lukas Postlberger, Juraj Sagan, Maximilian Schachmann, Rudiger Selig, Matthew Walls, Drederik Wandahl in Ben Zwiehoff.





AG2R Citroen
Modri, beli in rjavi so bili v pretekli sezoni kolesarji francoskega moštva AG2R La Mondiale. Zdaj bodo predvsem majice krepko drugačne, saj se lahko pohvalijo z novim sponzorjem Citroen.

Hlačke ostajajo rjave, napisi pa Rosti, AG2R in BMC. Majice pa so zdaj povsem bele. Na desnem ramenu je logotip Citroena, na levem pa logotip še vedno glavnega sponzorja. Največja napisa pripadata glavnima sponzorjema. Dodana je seveda rdeča barva zaradi Citroena.

Podobno kot pri dresih, so se tudi pri kolesarji odločili za veliko spremembo. Po odhodu Romaina Bardeta so vse bolj usmerjeni v enodnevne klasike. Benoit Cosnefroy bo adut v Ardenih, pridobili pa so tudi Grega Van Avermaeta za “tlakovane” klasike. Iz Deceuninck Quick Stepa pa je prišel Bob Jungels.

Ekipa 2021: Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Benoit Cosnefroy, Lilian Calmejane, Bob Jungels, Tony Gallopin, Nans Peters, Francois Bidard, Geoffrey Bouchard, Mikael Cherel, Stan Dewulf, Mathias Frank, Ben Gastauer, Dorian Godon, Alexis Gougeard, Jaakko Hanninen, Anthony Jullien, Lawrence Naesen, Ben O’Connor, Aurelien Paret-Peintre, Nicolas Prodhomme, Marc Sarreau, Michael Schar, Damien Touze, Gijs Van Hoecke, Andrea Vendrame, Clement Venturini in Larry Warbasse.





Trek Segafredo
Skorajda nespremenjeni ostajajo dresi moštva Trek Segafredo. Ekipa je obdržala sponzorje, tako da ni nič nenavadnega, če ostajajo tudi barve iste. Prevladujeta modra in bela barva.

Napisa glavnih dveh sponzorjev pa sta na rdeči podlagi. Drese izdeluje Santini. Moštvo je pred sezono 2021 zapustil Richie Porte, ki je letošnji Tour končal na tretjem mestu. Porte se vrača v Ineos, medtem ko bo glavni adut za tritedenske dirke ostal Vincenzo Nibali.

Ekipa 2021: Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Julien Bernard, Gianluca Brambilla, Giulio Ciccone, Nicola Conci, Koen de Kort, Niklas Eg, Jakob Egholm, Kenny Elissonde, Amanuel Ghebreigzabhier, Alexander Kamp, Alex Kirsch, Emils Liepins, Juan Pedro Lopez, Jacopo Mosca, Matteo Moschetti, Ryan Mullen, Antonio Nibali, Charlie Quarterman, Kiel Reijnen, Michel Reis, Quinn Simmons, Mattias Skjelmose Jensen, Toms Skujins, Edward Theuns in Antonio Tiberi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ