Spremljajte BTC-jevke in La Course na televiziji!

Spremljajte BTC-jevke in La Course na televiziji!
26.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Dirka Le Course prinaša eno redkih priložnosti za spremljanje ženskih dirk po televiziji v živo. Tudi s slovensko udeležbo.
Dirka La Course by Le Tour de France se je v ženskem koledarju prvič pojavila lani in požela ogromno zanimanja. Premierno izvedbo ženske različice zadnjega dneva Toura je dobila Marianne Vos, ki pa bo boje na Elizejskih poljanah tokrat izpustila zaradi poškodbe.

Ekipa BTC City Ljubljana si je z dobrimi rezultati v lanski in začetku letošnje sezone prislužila povabilo na dirko, ki jo bo letos premierno prenašal tudi Eurosport. Prenos se bo začel ob 14. uri, priložnosti za vpogled v ženski peloton pa ne gre zamuditi.

Razen Vosove bodo na štartu vse najboljše kolesarke sveta, tudi svetovna prvakinja Pauline Ferrand-Prevot, Kirsten Wild, Lizzie Armistead in Anna van der Breggen. BTC-jevke se bodo tako pomerile v res elitni druščini, barve slovenske ekipe pa bodo branile Eugenia Bujak, Polona Batagelj, Mia Radotić, Martina Ritter, Urša Pintar in Olena Pavlukhina.

Organizatorji so dirko za kolesarke naredili še bolj privlačno s tem, ko so jim obljubili enak nagradni sklad, kot ga bodo podelili na zadnji etapi moškega Toura. To je za tekmovalke, ki dirkajo bolj kot ne za drobiž, ogromen motiv. 

Kolesarke čaka 89 kilometrov dolga proga, sestavljena iz 12 krogov po 7.5 kilometrov, trasa pa je skoraj povsem ravninska. Cilj na Elizejskih poljanah je predviden okrog 15:30, zato ga lahko izkoristite za ogrevanje pred moškim spektaklom pod slavolokom zmage. 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ