Sprint ob francoskem prazniku?

Sprint ob francoskem prazniku?
14.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

8. etapa. Državni praznik v Franciji, a bolj ali manj ravninska etapa. Zagotovo pa bodo domačini še kako bojievito razpoloženi in pričakujemo lahko številne napade

8. etapa, 14. julij: Dreux – Amiens Metropole, 181 km (ravninska etapa)


Dan Bastilije v Franciji ponavadi pomeni, da Francozi pripravijo zahtevno gorsko etapo. Tokrat pa bo državni praznik minil v bolj ali manj ravninski preizkušnji. Sprememba termina zaradi svetovnega prvenstva v nogometu jo je očitno zagodla tudi organizatorjem, čeprav tega najbrž ne bi nikoli priznali. Zato pa lahko pričakujemo še bolj napadalno vožnjo domačih kolesarjev. Spet se obeta tista prava francoska “ravnina” za navdušence panoramskih posnetkov.

V primerjavi s sedmo je ta etapa 51 kilometrov krajša. Dreux bo sploh prvič gostil start ene izmed etap na dirki po Franciji, medtem ko je Amiens že stari znanec. Prvič ga je Tour obiskal leta 1932, ko je zmagal Andre Leducq, ki je takrat dobil tudi Tour. Zadnjič je bil tu cilj leta 2015. Andre Greipel je premagal Petra Sagana in Marka Cavendisha (ta sprint je tudi na fotografiji). Je pa pomembna smer vožnje. Kolesarji bodo namreč vozili proti severu, kar napoveduje zgolj eno. Bližali se bodo delčku tako težko pričakovanega “Severnega pekla”.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ