Šprint pripadel Ewanu, Sagan po prerivanju brez uvrstitve

Šprint pripadel Ewanu, Sagan po prerivanju brez uvrstitve
09.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Tudi 11. etapa dirke po Franciji se je pričakovano zaključila s ciljnim šprintom, ki pa je bil danes precej manj tehnično zahteven kot včeraj. V močnem vetru v prsa se je najbolje znajdel Caleb Ewan.

Današnja etapa je bila malo bolj razgibana kot včerajšnja, a tudi rahel vzpon v zadnjih kilometrih ni bil prehuda ovira za šprinterje. Danes je bilo manj vetra, ceste pa širše in bolj enostavne, zato je bilo tudi vzdušje v glavnini precej bolj sproščeno.

V begu je bil večino časa sam Matthieu Ladagnous, hudo pa jo je v padcu skupil Jon Izagirre, ki je z glavo priletel v betonsko okensko polico in se huje poškodoval, sicer je bil pri zavesti, a so ga odpeljali v bolnišnico in dirke po Franciji je bilo zanj konec.

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta brez težav končala v glavnini, Roglič je zato že pred zaključkom prižgal zeleno luč Woutu van Aertu, da se lahko pomeri v šprintu. V boju za položaje je spet zelo dobro kazalo Luki Mezgecu, ki si je tokrat izbral levo stran cestišča, a se je prezgodaj znašel na vetru in kljub dobrim nogam višje od osmega mesta ni mogel.

Najboljši šprint na letošnjem Touru je prikazal Peter Sagan, ki je bil zelo blizu zmagi, na koncu pa ga je za nekaj centimetrov prehitel Caleb Ewan za svojo drugo etapno zmago na letošnji dirki po Franciji. Po fotofinišu so sodniki prisodili drugo mesto Saganu, tretje pa Samu Bennettu, ki je obdržal zeleno majico najboljšega po točkah. Po pritožbi Wouta van Aerta in ogledu posnetkov so sodniki ocenili, da je Sagan zaradi odrivanja van Aerta šprintal preveč nevarno in ga uvrstili na zadnje mesto v skupini. Bennett se je tako povzpel na drugo mesto, Sagan pa je izgubil ogromno točk in se znašel v visokem zaostanku v boju za zeleno majico, ki ga bo glede na trenutno slabo formo težko nadoknadil.

Po etapi sta se Sagan in van Aert sporekla, potem ko je Belgijec Slovaku pokazal iztegnjeni sredinec, kasneje se je poizkusil z njim še normalno pogovoriti, a je Sagan povsem izgubil živce in razšla sta se v ne najboljših odnosih. Saganu so očitno porazi v šprintih prišli do živega.

Jutri kolesarje na Touru čaka razgibana etapa s ciljem v Sarranu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ