Sprinter z boksarskim pedigrejem

Sprinter z boksarskim pedigrejem
03.12.2014 AVTOR: D. Z.
Eden izmed velikih tekmecev Luke Mezgeca Nacer Bouhanni je priznal, da je kolesarstvo njegova služba, boks pa njegova strast.

Letos še član moštva FDJ Nacer Bouhanni bo v sezoni 2015 vozil za Cofidis. Francoz je trenutno na nekakšnem pripravljalnem kampu morebitnih izbrancev francoskega selektorja na naslednji dve reprezentančni akciji – svetovno prvenstvo 2015 in olimpijske igre 2016. Priprave imajo v dolini Valloire pod znamenitim prelazom Galibier. Bouhanni je eden izmed boljših sprinterjev in v zadnjih dveh letih se je moral večkrat pomeriti tudi z našim Luko Mezgecem.

A, kako se lahko pomeriš z nekom, ki je nekoč treniral boks in ga namerava tudi v prihodnosti? Kar neverjetno zgodbo skriva ta komaj 24 letni kolesar. L'Equipe jo je pred dnebi razkril. Bouhanni je bil v mladih letih, pred prestopom v kolesarstvo, resen boksar. Prav vsako zimo pa se na sezono pripravlja tudi z boksom. Očitno misli tudi na kariero po kolesarski karieri: »Okrog 32 leta bom prenehal s kolesarstvom in tako bom imel na razpolago vsaj še dve leti, da se bom lahko preizkusil v boksu. Kot trenutno to počnem v kolesarstvu, se bom tudi boksu posvetil stoodstotno. «

Že novembra je v kraju Sedan opravil štiridnevni boksarski »boot camp «. Eden izmed sparing partnerjev pa je bil tudi Hakim Chioui, ki bo marca poskušal osvojiti evropski naslov v srednjetežki kategoriji. »Nacer je bil na vseh mojih pripravljalnih dneh na francosko prvenstvo. Je zelo dober boksar, prizadeven. Je sparing partner, ki ga smatram kar za člana našega kluba, « je dejal Chioui, medtem ko je njegov trener Hamid Zaim poudaril, da bi lahko Nacer v prihodnosti – ko se bo povsem posvetil boksu – ciljal vsaj na naslov državnega prvaka v peresno lahki kategoriji.

Trenutno pa je trening boksa zgolj ena izmed najbolj učinkovitih priprav na kolesarsko sezono, pravi Bouhanni: »V boksu ti srčni utrip zelo hitro poskoči na več kot 180 udarcev na minuto. Podobno, kot v sprintu. Boks je idealen za utrjevanje zgornjega dela telesa. Če pa pogledamo s psihološkega vidika. Pomaga mi, da lahko čustva nadzorujem, preden v zadnjih dvesto metrih sprostim vso jezo. « In prav zato je zanimiva Bouhannijeva izjava: »Boks je moja strast, kolesarstvo pa je moja služba. « Da. Tudi s takimi se morajo boriti najboljši sprinterji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ