Sprinterji brez popuščanja, Bouhanniju prerivanje

Sprinterji brez popuščanja, Bouhanniju prerivanje
06.06.2016 AVTOR: D. Z.
Nacer Bouhanni je v sprintu dobil prvo etapo na dirki Criterium du Dauphine. Alberto Contador je obdržal rumeno majico vodilnega.

Po zahtevnem prologu, ki je nekatere kolesarje celo razjezil, je bila na 68. dirki Criterium du Dauphine na sporedu prva etapa. Cluses je gostil start, cilj pa je bil v Saint Vulbasu. Etapa je bila dolga 186 kilometrov. Etapa je bila sicer pisana na kožo sprinterjem, ki pa so vseeno morali premagati kar štiri kategorizirane vzpone. Vse sicer četrte kategorije.

Zadnji je bil na sporedu po dobrih 130 kilometrih dirkanja. Na startu sta bila tudi Luka Pibernik in Borut Božič. V rumeni majici je etapo začel zmagovalec gorskega prologa Alberto Contador. Že takoj po startu je prišlo do pobega. Frederik Backaert in Mitch Docker sta napadla po vsega dobrih treh kilometrih in si uspela hitro privoziti večjo prednost. Backaert je pobiral gorske cilje, a na voljo je bila vsakič samo ena točka, tako da tudi v tem točkovanju še naprej vodi Contador.

Glavnina, na čelu katere so ritem narekovali člani Tinkoffa ni dovolila, da bi si ubežnika privozila več kot pet minut naskoka. Potem sta se v lov podali še ekipi Cofidis in Katjuša. Prvi so delali za Nacerja Bouhannija, drugi pa za Alexandra Kristoffa. Docker se je predal 20 km pred ciljem. Sedem kilometrov kasneje pa je glavnina ujela še Backaerta. Sledil je hiter in dramatičen zaključek.

Sprinterske ekipe se niso pojavile povsem v ospredju, tako da sta se za prevlado borila Tinkoff in Sky. Froome se je komaj izognil padcu v samem zaključku. V zadnjih dveh kilometrih pa se je začelo. Katjuša in Cofidis sta pričela z dvobojem. Kolesarji so se večkrat dotaknili z rameni, tudi z balancami. Tudi Bouhanni in Kristoff sta imela bližnje srečanje. Katjuša je sicer uspela pripeljati Kristoffa v boljši položaj, a potem se je Bouhanni bolje znašel.

Sledil je Sam Bennettu, ki je sprint začel prezgodaj. Bouhanni je potem pospešil in se je lahko veselil zmage. Jens Debusschere je bil drugi, Sam Bennett pa tretji. Sledili so Boasson Hagen, Van Genechten, Hofland, Hurel, Host Enger, Impey, Theuns in Kristoff. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vodi Contador. Drugi je Porte, tretji pa Froome.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ