Šprinterji še enkrat praznih rok, tokrat junak Lukas Postlberger

Šprinterji še enkrat praznih rok, tokrat junak Lukas Postlberger
31.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Avstrijec Lukas Postlberger, ki je leta 2017 presenetil z etapno zmago in rožnato majico na Giru, je ugnal glavnino v drugi etapi dirke po Dofineji in oblekel tudi rumeno majico. Vnovič drugi Sonny Colbrelli.

Druga etapa dirke po Dofineji je bila v zaključku zelo razgibana, a ne dovolj težka, da bi najboljši hribolazci med šprinterji izgubili stik z glavnino. Vnovič se je obetal boj ubežnikov z zasledovalci, v katerem je bil tokrat najbolj uspešen Lukas Postlberger.

Tik pred začetkom dirkanja v Dofineji je nastop odpovedal Pascal Ackermann, zato so kolesarji Bore Hansgrohe dobili proste roke in Postlberger jih je danes izkoristil ter se podal v pobeg. Najdlje je z njim v ospredju vztrajal Shane Archbold, a je tudi on izgubil stik na začetku predzadnjega vzpona dneva 20 kilometrov pred ciljem.

Takrat je imel Postlberger še skoraj tri minute naskoka pred zasledovalci, a so nato kolesarji Bahrain Victoriousa navili ritem na čelu glavnine, pomagali so jim še kolesarji Ineosa in ob vstopu v zadnjih pet kilometrov je bilo zelo napeto, saj je prednost Postlbergerja padla na minuto.

Profil 3. etape dirke.

Avstrijec je na zadnji »špički« dneva zelo trpel, kolesarji v ozadju so jurišali za njim, a je bila glavnina še enkrat več za las prekratka, tokrat je Postlberger s skrajnimi močmi prečkal ciljno črto 11 sekund pred Sonnyjem Colbrellijem, ki je lahko spet le besno udaril po krmilu, saj mu je še ena priložnost ušla iz rok.

Postlberger je z zmago oblekel tudi rumeno majico, včerajšnji junak Brent van Moer je izgubil stik z glavnino na predzadnjem vzponu dneva, Avstrijec pa bo imel lepo priložnost, da jo zadrži tudi jutri, ko bo etapa v drugem delu povsem ravna in naj bi, če ne bodo vmes posegli ubežniki, o zmagi odločali šprinterji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ