Spustaši ekipe Unior/Sinter so pripravljeni mešati štrene najhitrejšim

Spustaši ekipe Unior/Sinter so pripravljeni mešati štrene najhitrejšim
23.03.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: Matt Rousu in Grega Stopar

Strast, talent, izkušnje in odločenost. Tekmovalci ekipe Unior-Sinter Factory Racing za sezono 2023 imajo vse in so pripravljeni na uspehe v članskih in mladinskih kategorijah.

Ekipa ima z letošnjo sezono novo mednarodno zasedbo, ki jo tvorijo Léona Pierrini, Ben Zwar, Jure Žabjek in mladi Stan Nisbet, vsi nastopajo v disciplini spust z gorskimi kolesi. Ekipa je vpeta tudi v svet prostega sloga, in sicer za Jako Remcem in Borisom Režabkom.

Slovenska ekipa z več kot desetletno tradicijo se je vrnila k svojemu osnovnemu konceptu – z mednarodno zasedbo izjemnih talentov, ki si vsi želijo narediti naslednji velik korak na globalni sceni in tekmovati z najboljšimi. Ekipa Unior-Sinter Factory Racingje nedavno že oznanila sodelovanje s proizvajalcem koles Trek, danes so v središču kolesarji iz Francije, Švedske, Škotske in seveda Slovenije.


Léona Pierrini je še vedno dokaj sveža na tekmovalni sceni, a 20-letna Francozinja se že lahko pohvali z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v mladinski kategoriji, dvema naslovoma državne prvakinje med mladinkami in 11. mestom na dirki svetovnega pokala v članski kategoriji. Zdaj se bo seveda borila za uvrstitve v prvo deseterico. Tudi Ben Zwar je bil zelo uspešen kot mladinec, v članski kategoriji pa se počasi prebija v ospredje in je tako na zadnji dirki svetovnega pokala v letu 2022 že dosegel izvrstno 21. mesto. Seveda to jasno zariše njegove rezultatske cilje za letošnjo sezono, pri čemer mu pomaga tudi »zimsko« bivanje v drugi domovini Avstraliji. Jure Žabjek je dobro poznan obraz v dresu Unior/Sinter in je eden najbolj uspešnih slovenskih tekmovalcev v spustu. Z ostalimi tekmovalci ne bo samo delil izkušenj in znanja, ampak stremi k dobrim rezultatom na največjih dirkah sezone. Četrti tekmovalec ekipe za spust je komaj 14-letni Stan Nisbet, mladi talent iz Škotske, ki je s svojo hitrostjo in stilom že opozoril nase na mednarodni sceni. Stan bo svoj talent pilil na dirkah evropske serije iXS (prva dirka bo že sredi aprila na Lošinju), za preostale tri pa je prvi cilj seveda dirkanje v močno prenovljenem tekmovanju svetovne serije.

Glavna sponzorja ekipe sta zreški Unior s programom orodja za kolesarske mehanike ter ljubljanski Sinter, ki izdeluje vrhunske zavorne obloge za kolesa. Obe podjetji nista samo velika podpornika ekipe, ampak sta tudi močno predana razvoju in izboljšavam svojih izdelkov za kolesarje. Skupaj s Trekom in ostalimi prvovrstnimi partnerji ima ekipa jasno misijo razvoja prihodnjih zvezdnikov šport.

Ekipa bo tudi močno prisotna v svetu BMX-a in prostega sloga, saj sodelovanje z ekipo nadaljujeta Jaka Remec in Boris Režabek. Oba imata tudi svoje osebnega pokrovitelja za kolesa ter seveda svoj tekmovalni program.



Tekmovalci ekipe komaj čakajo na prve velik dirke sezone in so po koncu prvih večjih priprav povedali sledeče ...

Leona:»Zadala sem si dva glavna cilja; prvi je uživati na mojem kolesu, drugi nadaljnji razvoj v članski konkurenci. Zelo vesela in ponosna sem, da sem se pridružila ekipi z odličnimi in profesionalnimi ljudmi in prepričana sem, da bomo skupaj naredili veliko dobrega.«

Ben:»Neverjetno vesel sem, da sem se v tej sezoni priključil družini Unior-Sinter Factory Racing! Že od malega sem sanjal, da bom del ekipe za svetovni pokal, leto 2023 bo tako res zabavno. Osredotočil se bom na dirke svetovnega pokala, prav tako pa tudi na izbrane dirke evropskega pokala in prvenstva.«


Jure:»Navdušen sem, da znova dirkam na kolesu Trek, s temi kolesi se je tudi začela moja dirkaška kariera. Prav tako me veseli mednarodna družba v ekipi. Na kolesu se počutim dobro in imam še veliko časa, da najdem pravo hitrost pred prvimi velikimi dirkami.«

Stan: »V letošnji sezoni si želim predvsem nabrati dirkaških izkušenj v Evropi in seveda dobro dirkati na domačih tekmovanjih. Resnično sem navdušen in hvaležen, da sem del ekipe s tako podporo in možnostmi učenja in razvijanja mojega kolesarjenja.«

Grega Stopar, vodja ekipe: »Imamo vse – super hiter kolesarje, ki bodo oblikovali prihodnost dirkanja, izredno kolo z najboljšimi komponentami ter odlično kombinacijo odločnosti in sproščenega vzdušja. Pred ekipo so zagotovo dobre stvari, hkrati pa nam ta struktura pomaga pri razvoju drugih ekip v okviru Kolesarskega društva Rajd, ki tudi vodi ekipo USFR. Morda je na dolgo rok to najbolj pomembna stvar in sega daleč preko spusta ...«

Ekipa v spustu ima v programu vse dirke prenovljenega svetovnega pokala, zdaj znanega pod imenom UCI MTB World Series, vse dirke evropskega pokala iXS ter druge mednarodne in nacionalne dirke; vsi tekmovalci ekipe so tudi zelo resni kandidate na reprezentančne nastope na svetovnem in evropskem prvenstvu.

Sponzorji ekipe: Unior, Sinter, Trek, Mestna občina Ljubljana, FOX, Bikehanic, BleedKit.com, Liquishot by Kolektor, TRP, Crankbrothers, SILT, 100%, Schwalbe, Maxima Racing Oils, Nutrispoint, CushCore, Selle Italia, Lizard Skins, RRP, MRP, ProTaper in RAD.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ