Sram Force eTap AXS

Sram Force eTap AXS
06.11.2019 AVTOR: Matej Zalar; foto:Tit Košir

Povečanje števila prestav, lažje prenose, elektronske in brezžične menjalnike predstavljajo kot revolucije, a po mojem gre le za logičen razvoj.

Resnici na ljubo pa je razvoj pospešil tudi ameriški Sram, ki po štirih letih od predstavitve skupine Red eTap ostaja edini z brezžičnim prestavnim sistemom, a ga je letos moderniziral in tako temeljito spremenil, da lahko govorimo če že ne o revoluciji, pa vsaj o novem trendu. Končno je eTap postal dostopnejši, saj so kmalu po skupini Red eTap AXS predstavili še cenejši Force eTap AXS.

Potem ko je dvanajststopenjski menjalnik lani predstavil Campagnolo, smo lahko pričakovali, da mu bosta v želji po manjših preskokih med prestavnimi razmerji sledila tudi konkurenta. Sram je bil prvi, a se niso zadovoljili le s spremembami zadnjega verižnika – ne, spremenili so pravila igre. Ukinili so klasiko in celo maksi kompaktno gonilko, a kljub temu razširili razpon prestavnih razmerij in obenem zmanjšali preskoke med večino prestav. In, seveda, sprogramirali

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ