SRAM in Zipp še bolj prisotna v ženskem kolesarstvu

SRAM in Zipp še bolj prisotna v ženskem kolesarstvu
24.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
SRAM in Zipp bosta v letošnji sezoni opremo priskrbela štirim profesionalnim ženskim ekipam in štirim moškim ekipam, med drugim tudi AG2R-ju.
SRAM vsako leto povečuje svoj vložek v ženske kolesarske ekipe, letos pa bo v sodelovanju z Velociom glavni sponzor ekipe Velocio-SRAM Pro Cycling, ki je lani slavila v ekipni vožnji na čas na svetovnem prvenstvu. Takrat se je ekipa imenovala Specialized Lululemon.

Ekipe bodo uporabljale skupini SRAM RED in Force 22 z Yaw prednjim menjalnikom in Reach Ajustom, ki bo kolesarkam omogočil, da si prestavne ročice namestijo po svojih željah. Zipp bo ekipe opremil s seti obročnikov 202 Tubular, 303, Firecrest, 404 Firecrest, 808 Firecrest, Super-9 Tubular Disc in Super-9 Carbon Clincher Disc. Ekipam bodo zagotovili tudi krmila, sedežne opore in aerokrmila za kronometer.

Poleg že omenjene nemške ekipe bodo pri SRAM-u in Zipp-u sponzorirali tudi nizozemsko ekipo Boels-Dolman Cycling, za katero vozi lani zelo uspešna Lizzie Armistead, in ameriško ekipo Twenty16, katere glavni cilj bo vzgojiti vrhunske kolesarke za prihajajoče olimpijske igre v Riu. SRAM bo opremo zagotovil tudi ekipi Optum Pro Cycling. 

Z AG2R-jem se opremljevalca predstavljata na največjem odru v kolesarstvu - WorldTouru, tudi letos pa si želijo ponovitve uspehov iz lanske sezone, predvsem dobrih nastopov na Touru. Opremili bodo tudi ekipi s profesionalno kontinentalno licenco Drapac in Team Roompot, pridružili pa so se tudi razvijalni ekipi Axla Merckxa s kontinentalno licenco Axeon Cycling Team.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ