SRAM je v svojo družino dodal še kolesarske računalnike Hammerhead

SRAM je v svojo družino dodal še kolesarske računalnike Hammerhead
21.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: SRAM

Ameriški velikan SRAM se v zadnjih letih intenzivno širi na nova področja in nakupuje uveljavljene znamke kolesarske opreme. Zadnja v vrsti pridobitev je znamka Hammerhead, ki proizvaja kolesarske računalnike.

SRAM je v zadnjih letih aktiven pri prevzemih nekoliko manjših znamk kolesarske opreme, ki jih uspešno vključuje v svoj portfelj in želi na njihovih izkušnjah graditi ter izboljševati svoje že obstoječe produkte, hkrati pa se jim seveda gre tudi za povezljivost in kompatibilnost, ki jo bodo lahko dosegli, če bodo imeli več proizvajalcev opreme pod svojim okriljem.

Kupili so že velikane Zipp, RockShox in Quarq ter nekaj manjših podjetij, zadnji v vrsti pa je Hammerhead, znamka za zelo priznanim modelom kolesarskega računalnika Karoo 2. Ker je Hammerhead še relativno nova znamka na trgu, se seveda še razvija, a so v modelu Karoo 2 prepoznali dovolj potenciala, da so znamko kupili, znotraj svoje skupine pa ji bodo omogočili samostojno delovanje in nadaljnji razvoj svojih izdelkov.

Prvi cilj - povezljivost z eTapom

Ima pa SRAM velike načrte s Hammerheadom, skupaj z njimi želijo razviti povezljivost s svojim sistemom elektronsko vodenega prestavljanja eTap, ki bi lahko eTapu omogočil dodatno funkcionalnost in uporabniku večjo preglednost, podobno povezljivost že omogoča npr. Shimano, ki se povezuje z Garminom.

Model Karoo 2 je prišel na trg konec leta 2020 in hitro navdušil tudi profesionalne kolesarje, Chris Froome je eden od uporabnikov in tudi investitorjev v znamko Hammerhead. Lani so njihovi uporabniki skupno že presegli milijon ur na kolesu, seveda pa je njihov ekosistem v primerjavi z Garminom in tudi Wahoojem še vedno zelo majhen in so v njem še velike priložnosti za izboljšave.



Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ