SRAM kupil pedala Time, prihaja njihov merilec moči?

SRAM kupil pedala Time, prihaja njihov merilec moči?
25.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Time

Ameriško podjetje SRAM je kupilo priznano francosko znamko kolesarskih pedal Time in bo nadaljevalo z izdelavo cestnih in gorskih pedal. Načrti SRAMA z znamko še niso povsem jasni, omenja pa se razvoj svojega merilca moči.

SRAM je v zadnjih letih pod svoje okrilje »pospravil« kar nekaj priznanih znamk v kolesarskem svetu - Quarq, Zipp, Powertap in RockShox. Zanimiva je zgodba Powertapa, ki ga je SRAM kupil, a ob koncu leta 2019 napovedal, da bodo prenehali z izdelavo merilcev moči in pedal.

Zdaj je SRAM v svojo družino dodal pedala proizvajalca Time, ki jih je kupil od matičnega podjetja Rossignol Group, ki je razprodalo celoten svoj kolesarski oddelek. Pedala je kupil SRAM, kolesa Time in njihovo tovarno v bližini Lyona pa podjetje Cardinal Cycling Group, ki bo nadaljevalo z izdelavo koles.

Pedala Time so bila v 90. letih prejšnjega tisočletja in v prvem desetletju aktualnega zelo popularna, tudi v profesionalnem pelotonu, od konkurence pa se razlikujejo z večjimi in tanjšimi blokeji, ki omogočajo bolj enakomeren prenos moči s čevlja na pedala in se hkrati ponašajo tudi z večjim omogočenim lateralnim (levo-desno) gibanjem čevlja, ko je že pripet v pedala.

Time je v zadnjem desetletju postal manj konkurenčen izdelkom predvsem iz Azije, zato niso uspeli dovolj sredstev vlagati v razvoj in konkurenca jih je nekolko povozila. S SRAM-om dobivajo svež veter v jadra, obljublja direktor skupine SRAM Ken Lousberg: »Time je legendarna znamka pedal, bili so prvi, ki so se osredotočili na ergonomijo poganjanja pedal. Nadaljevali bomo z njihovim delom in ohranili dedišičino znamke Time, hkrati pa bomo poskrbeli za inovativnost in kvaliteto.«

Velikih besed ob tovrstnih prevzemih smo že vajeni, realnost pa je marsikdaj precej drugačna, česar se nenazadnje zavedajo tudi pri Powertapu, kjer so bili še pred dobrim letom v položaju, v kakršnem je zdaj Time. Po ugibanjih iz sveta kolesarske industrije naj bi se SRAM podal v izdelavo svojega merilca moči, ki bi dopolnil njihovo ponudbo. Zaenkrat so obljubili le, da bodo izdelki še naprej na trgu pod blagovno znamko Time, imena ne bodo spreminjali.

Značke: Trgovina
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ