SRAM-ove ekipe pripravljene na Tour

SRAM-ove ekipe pripravljene na Tour
04.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pri SRAM-u so razkrili, kakšno opremo bodo njihove ekipe uporabljale na posameznih etapah francoske pentlje, in tako poskrbeli za novo odlično reklamo.

Medtem ko SRAM opremlja na letošnji Dirki po Franciji ekipe Omega Pharma, Cannondale in Tinkoff-Saxo opremlja ostale ekipe:

Shimano opremlja
Belkin
BMC Racing Team
FDJ
Giant – Shimano
Orica – GreenEdge
Team Sky

Campagnol opremlja
AG2R La Mondiale
Astana
Europcar
Lotto-Belisol
Movistar

Na letošnjem Touru bodo SRAM uporabljali pri Omega Pharmi, Cannondaleu in ekipi Tinkoff-Saxo. V šprinterskih etapah bodo ciljali na zmage in prestižno rumeno majico z Markom Cavendishem in Petrom Saganom, Alberto Contador se bo boril za končno zmago, nevaren pa bo tudi Michal Kwiatkowski.

Na devetih ravninskih etapah bo do izraza prišlo gladko prestavljanje po zaslugi DoubleTap tehnologije in 11-rednih SRAM-ovih kaset, na petih razgibanih etapah bo tehnologija Yaw poskrbela za enostavo prestavljanje z večjega na manjši prednji zobnik in obratno.

Na šestih gorskih etapah, pet se jih bo končalo z gorskim ciljem, bo SRAM RED 22 ponudil 22 prestav, ki brezhibno delujejo v katerem koli prestavnem razmerju, oprema pa bo posebna tudi na posamičnem kronometru. Kolesarji bodo opremljeni z R2C 22 opremo s 55-zobčnimi Yaw zobniki, ki bodo kolesarjem omogočili, da razvijejo kar največjo moč.

Ekipa Omege na dirko prihaja z veliko nevarnimi kolesarji. V ospredju bo Mark Cavendish, ki si želi nazaj priboriti status najboljšega šprinterja v karavani. Svetovni prvak Tony Martin bo glavni favorit na kronometru, etapne zmage pa bodo naskakovali tudi Nikki Terpstra, Mateo Trentin in Jan Bakelants. Prav zaradi razgibanosti sestave ekipe so se odločili za SRAM RED 22 opremo z Zippovimi obroči, krmili, krmilnimi in sedežnimi oporami ter Quarqove merilce moči.

Pri Cannondaleu bodo vse moči usmerili v branjenje lanske zelene majice Petra Sagana, ekipa Tinkoff-Saxo pa računa na Alberta Contadorja, ki bo poleg Frooma glavni favorit za končno zmago. Obe ekipi bosta uporabljali SRAM RED 22 opremo.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ