SRAM predstavil prvo brezžično zavoro – SRAM G2 AXS

SRAM predstavil prvo brezžično zavoro – SRAM G2 AXS
01.04.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: SRAM

Nekaj dni po predstavitvi nove zavore G2 je SRAM po pričakovanjih predstavil še brezžično AXS verzijo.


Da ne bo pomot - to je bila 1. aprilska šala!

O sramovi novi liniji brezžičnih prestav ter dropperjev smo že pisali, tokrat pa veliki S predstavlja še zadnji manjkajoči del sestavljanke – brezžične zavore. Novi sistem bo uporabnikom omogočil svobodo krmila brez kakršnihkoli kablov ter manj vzdrževanja. Novo brezžično zavoro G2 AXS so predstavili le nekaj dni po G2.

Tehnologija iz formule 1

Čeprav je veliko ljudi skeptičnih glede nedirektnih zavor se ta tehnologija že leta uspešno uporablja v enem tehnično najzahtevnejših športov – formula 1. Pri sramu so ugotovili, da brezžičen sistem zagotavlja odlično zanesljivost, prinaša pa tudi vrsto prednosti, kot recimo praktično neskončne možnosti prilagoditve. Uporabnik bo lahko z aplikacijo AXS nastavljal krivuljo moči, modulacijo ter prosti hod, kar je bistveno več kot pri klasičnih zavorah.

Elektično-hidravlični hibrid

Za čeljusti so pri sramu obdržali že preizkušeno hidravlično tehnologijo, vendar olje tokrat kontrolira posebna črpalka, ki s hidravličnim prenosom zagotavlja odlično moč ter zanesljivost delovanja. Ena glavnih prioritet pri izdelavi je bila življenska doba baterije, ki zdrži več kot 25 ur vožnje. V primeru izpraznitve baterije med spustom bo sistem zaradi varnosti ostal v blokiranem stanju – funkcija, ki jo bodo vzljubili predvsem tekmovalci. Baterija je kompatibilna z ostalimi SRAM AXS izdelki, tako da bo uporabnik lahko v izredni situaciji izmenjal baterijo z ostalimi AXS izdelki na kolesu.

Del, ki je omogočil razvoj zanesljivih brezžičnih zavor je miniaturna elektro-hidravlična črpalka.

Minimalne spremembe dizajna

Vizualno bo sistem izjemno podoben klasičnim zavoram G2, z razliko baterijskih čeljusti, ki pa jih SRAM še ne namerava pokazati publiki, saj želijo najprej dokončati testiranja. Ročka bo na izgled skoraj identična vendar rahlo krajša ter seveda brez hidravlične cevke. Obdržali so tudi vse fizične nastavitve, saj želijo uporabniku dati opcijo hitrih nastavitev brez potrebe po aplikaciji.

Presenetljiva teža ter cena

Eden slabosti električnih komponent je bila vedno teža, vendar jo je SRAM uspel obdržati kompetentno z le minimalno razliko v primerjavi s klasičnim sistemom. Medtem ko ima ena zavora G2 ultimate (z rotorjem in adapterjem) 476 g, bo G2 s 490 g le rahlo težji. Zavora bo na voljo samo v različici s karbonsko ročko, za katero bo treba odšteti okoli 450 EUR za eno oz. 900 EUR za par. S tako ceno bodo brezžične zavore zagotovo ostale domena najzahtevnejših uporabnikov, dokler SRAM ne predstavi cenejše različice.


Več informacij lahko najdete
TUKAJ.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ