Sta Slovenca pred zgodovinskim podvigom?

Sta Slovenca pred zgodovinskim podvigom?
02.09.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Ponovno super dan. Ekipa je pokazala, da so fantje super močni. Wout je na koncu zmagal, tako da, super," je za RTV povedal Primož Roglič.

Primož Roglič je, potem ko so z 20 sekundami pribitka komisarji kaznovali Juliana Alaphilippa v skupnem seštevku napredoval na drugo mesto. Zdaj za vsega tri sekunde zaostaja za vodilnim Adamom Yatesom. Peta etapa na dirki po Franciji je bila zelo dolgočasna.

Brez pravega pobega. Kolesarji so se skupaj vozili proti cilju. Seveda je v zaključku prišlo do drame. Padel je Sepp Kuss, Ineos pa je napadel ob stranskem vetru. Zato je Roglič na koncu za TV Slovenija dejal:

"Ravno etape, kot je današnja so vedno nepredvidljive, tudi sam zato verjetno potrošim preveč energije, vendar pa je pomembno, da ostaneš cel in nadaljuješ v takem ritmu, kot danes in včeraj." Predvsem pa je pred kolesarji, ki se želijo boriti za končno zmago pomembna šesta etapa.

Zadnja dva vzpona bosta dovolj zahtevna, da bo spet prišlo do manjših razlik. "Bomo videli. Spet. Kako se bo vse skupaj odvijalo. Ampak, z ekipo imamo super moment, tako da se že veselim tudi jutrišnjega dne," je še za TV Slovenija dejal Roglič.

Tadej Pogačar pa je v uradni izjavi za javnost dodal: "Začetek etape je bil lahek, v zaključku pa je postalo kar noro. Bilo je polno stresa, a ekipa je spet opravila veliko dela, tako da sem bil na varnem. Videl bom, kaj lahko naredim jutri na zaključnem klancu. Če bom morda lahko napadel rumeno majico. Videl bom, kako se bom počutil."

Vsekakor je za oba Slovenca tudi rumena majica dosegljiva. Rogliča do najprestižnejšega oblačila ločijo tri sekunde, Pogačarja pa vsega sedem sekund. Član UAE Team Emirates je namreč tretji v skupnem seštevku in je obenem najboljši med mladimi kolesarji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ