Štangelj objavil širši seznam, na njem tudi Špilak

Štangelj objavil širši seznam, na njem tudi Špilak
25.08.2015 AVTOR: Matej Zalar
Gorazd Štangelj je objavil širši spisek kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu v Richmondu. Na njem je še vedno tudi Simon Špilak.
Svetovno prvenstvo v Virginiji bo na sporedu čez slab mesec dni, natančneje od 19. do 27. septembra. Selektor Gorazd Štangelj ima v mislih dvanajsterico kolesarjev, med njimi je tudi Simon Špilak. 

"Širši seznam kolesarjev obstaja že dalj časa, zaradi logistike in samega odhoda na SP. V mislih imam deseterico kolesarjev, iz katere bo treba izluščiti šesterico," je za spletno stran KZS-ja povedal Štangelj.

Omenjeno deseterico sestavljajo člana Cannondale-Garmina Matej Mohorič in Kristjan Koren, predstavnika Lampreja Jan Polanc in Luka Pibernik, Astanin Borut Božič in kolesar CCC-ja Grega Bole, Giantov Luka Mezgec, Bakujev Matej Mugerli in kolesarja domače Adrie Mobil Kristjan Fajt ter Primož Roglič.

Poleg omenjenih kolesarjev selektor še vedno ni prečrtal niti Simona Špilaka in Marka Kumpa. Oba imata za seboj izvrstni sezoni, Špilak je bil v spomladanskem delu eden najboljših kolesarjev na svetu, vendar pa Prekmurcu proga ne ustreza in je zato že pred časom zavrnil možnost za nastop v ZDA. Štangelj še ni obupal, s Špilakom se bo v prihodnjih dneh še enkrat pogovoril in ga poizkusil prepričati, da spet obleče dres slovenske reprezentance.

Tudi Marko Kump ima za seboj izjemno uspešno sezono, zaradi katere bi si po besedah selektorja zaslužil nastop na SP, a se Štangelj boji, da bo proga zanj pretežka. Vseeno Kumpa še ni prečrtal, njegovo pripravljenost bo opazoval do končne odločitve o potnikih v ZDA.

Štangelj je izpostavil odlično sezono Pibernika in Polanca, hkrati pa razkril, na koga polaga največ upov: "Proga naj bi najbolj odgovarjala Boletu, konča se na tlakovcih, v zakljčku je tudi krajši vzpon, ki zanj ne bi smel biti prehud. Upam, da se čez uspe prekucnit tudi Mezgec. Klanec je tehničen, kocke bodo priložnost za točno določene kolesarje. Trasa je prava za SP."

Širši seznam sta razkrila tudi selektorja mlajših članov in mladincev. Martin Hvastija bo med Jonom Božičem, Gašperjem Katrašnikom, Rokom Korošcom, Markom Pavličem, Davidom Perom in Žigo Ručigajem izbral trojico. Andrej Cimprič bo četverico potnikov v ZDA izbral med Gorazdom Perom, Tadejem Pogačarjem, Žigo Jermanom, Jako Primožičem, Žigo Horvatom in Tilnom Finkštom.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ