Stannard odčital lekcijo zvezdnikom Etixxa na klasičnem uvodu

Stannard odčital lekcijo zvezdnikom Etixxa na klasičnem uvodu
28.02.2015 AVTOR: D. Z.
Dirka Omloop Het Nieuwsblad pomeni nekakšen uvod v klasične dirke. Kolesarji Etixx Quick Stepa so pripravili pravi šov, a bili poraženi. Ian Stannard je ponovil lansko zmago.

Omloop Het Nieuwsblad je enodnevna dirka ekstra kategorije, ki so jo letos organizirali že 70. Tu se med sabo vedno udarijo nekateri mojstri za enodnevne klasike, ki delno potekajo po tlakovcih. Nekateri mojstri, kot je Fabian Cancellara so sicer manjkali, a večina jih je bila prisotnih na startu. V zaključku 200 km dolge dirke pa prava lekcija moštva Etixx Quick Step. V ospredju se je znašla skupina štirih kolesarjev, med temi so bili kar trije iz belgijske ekipe.

Tom Boonen, Niki Terpstra in Stijn Vandenbergh. Sledil jim je lahko le lanski zmagovalec Ian Stannard, ki pri narekovanju ritma pričakovano ni sodeloval. Trije kolesarji istega moštva so morali prevzeti pobudo. Dolgo so jim z 20 sekundami zaostanka sledili trije. Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet in še en kolesar Etixx Quick Stepa Zdenek Štybar, ki pričakovano ni sodeloval pri lovu. A ti trije ubežnikov niso uspeli ujeti in v zadnjih petih kilometrih smo videli izjemen boj za zmago.

Pričakovail bi, da bodo kolesarji belgijskega moštva izkoristili številčno premoč, a jim to ni uspelo. Dobre štiri kilometre pred ciljem je napadel kar Tom Boonen, a ga je Ian Stannard uspel ujeti in takoj zatem je 3,5 km pred ciljem napadel Niki Terpstra. Popustil je Vandenbergh. A tudi njegov poskus je Ian Stannard uspel zatreti in potem je presenetil vse. 2,8 km pred ciljem je izpeljal protinapad.

Tom Boonen temu napadu ni mogel več slediti, po dolgem lovu in s precejšnjimi težavami je Stannarda uspel ujeti samo še Terpstra. Sledil je dolg sprint, v katerem pa je bil prav Stannard najmočnejši. Zares neverjetna predstava 27-letnega Britanca, sicer člana Skya, ki je tako ponovil zmago iz lanskega leta na tej dirki. Terpstra je bil drugi, tretji pa Boonen. Sep Vanmarcke je bil peti, šesti Greg Van Avermaet, sedmi Zdenek Štybar, osmi Philippe Gilbert, deveti Luke Rowe in deseti Rnaud Demare.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ