Startna lista: Na švicarski virtualni dirki tudi štirje Slovenci

Startna lista: Na švicarski virtualni dirki tudi štirje Slovenci
16.04.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Dirko po Švici so organizatorji odpovedali, zato pa bodo izpeljali krajšo virtualno različico. Na startni listi tudi Primož Roglič, Matej Mohorič, Grega Bole in Jan Tratnik.

Organizatorji zadnje velike dirke pred dirko po Franciji so morali letošnjo preizkušnjo odpovedati. Seveda govorimo o dirki po Švici. Zato pa bomo naslednji teden priča virtualni različici te dirke. Sicer precej krajši, saj bo trajala vsega pet dni. Prva etapa bo na sporedu v sredo, 22. aprila. Dirka se bo končala 26. aprila

Pravila so naslednja. Vsaka izmed 19 prijavljenih ekip bo lahko prijavila po tri kolesarje in jih tudi iz etape v etapo po želji zamenjala. Na startni listi so številne vrhunske ekipe, tudi Jumbo Visma, Deceuninck Quick Step, Bahrain McLaren, Bora Hansgrohe, Mitchelton Scott, AG2R La Mondiale, EF Pro Cycling, Groupama FDJ, Lotto Soudal, NTT Pro Cycling, Sunweb in Trek Segafredo.

Nastopili bodo tudi Primož Roglič, Matej Mohorič, Grega Bole in Jan Tratnik. Omenimo še kolesarje, kot so Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, svetovni prvak Mads Pedersen, Julian Alaphilippe, Romain Bardet, Wout Poels, Emanuel Buchmann, Maximilian Schachmann, Adam Yates, Vincenzo Nibali …

"Zame bo to nekaj novega. Povsem drugačna stvar od tega, kar sem vajen. Vendar pa verjamem, da bo vse dobro izpeljano in lepo je imeti nekaj, da lahko preizkusimo formo. Upam, da bodo gledalci lahko uživali v nekaj dneh dirkanja," je dejal Julian Alaphilippe. Sicer pa bo dirkanje potekalo prek sistema Rouvy.

Ta prikazuje prave posnetke tras. Etape bodo različne. Ravninske, razgibane, gorske. "Virtualno dirkanje vsekakor ni lahko. Dirke so sicer precej krajše, a napor je velik, precej manj priložnosti pa se ti ponudi za napad," je dejal Van Avermaet, olimpijski prvak in zmagovalec virtualne dirke po Flandriji.

"Ponavadi ne preživim prav rad veliko časa na trenažerju, trenutno pa v tem prav uživam, še posebej, ker se mi obetajo take dirke. Lepo bo tekmovati in tako iskati drugačne rešitve v teh težkih časih," pa je dodal svetovni prvak Pedersen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ