Startni časi Slovencev: Tratnik med prvimi, Pogačar kot zadnji

Startni časi Slovencev: Tratnik med prvimi, Pogačar kot zadnji
16.03.2021 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Še 10,1 km dolga posamična vožnja na čas in končala se bo dirka Tirreno-Adriatico. Tadej Pogačar tik pred končno zmago.

Tadej Pogačar prepričljivo vodi na dirki Tirreno-Adratico. V teh dneh je bil zares z naskokom najboljši kolesar, v zahtevnem vikendu je to tudi potrdil. Zdaj je pred njim samo še posamična vožnja na čas, na kateri bo branil 1:15 prednosti pred Woutom Van Aertom. Mikel Landa na tretjem mestu pa zaostaja že za tri minute. Pogačarju se torej nasmiha končna zmaga in bo tako postal drugi Slovenec z zmago na tej dirki, saj jo je pred dvema letoma dobil Primož Roglič.

Ker nosi modro majico in je vodilni v skupnem seštevku se bo Tadej Pogačar na pot podal kot zadnji. To pomeni, da ob 15:58. Startni interval med najboljšimi bo dve minuti. Sicer pa se bo vožnja na čas začela ob 13. uri. Attilio Viviani jo bo začel. Kmalu za njim bo startal Jan Tratnik, ki je v ponedeljek spet pokazal, kako dragocen kolesar je, saj je Mikelu Landi pomagal ujeti glavnino.

Tratnik bo startal ob 13:13. Luka Mezgec bo še na pot uro in dve minuti za Tratnikom. Jan Polanc pa ob 14:24. Glavni favorit za zmago je brez dvoma svetovni prvak v tej disciplini Filippo Ganna. Dobil je zadnji osem posamičnih voženj na čas, na katerih je nastopil. Tudi ta kronometer na lanski dirki. Takrat je drvel s povorečno hitrostjo 56,64 km/h. Čas pa 10:42. Ganna bo šel na pot ob 14:30.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ