Statistika 2014: Matej Mohorič najmlajši, ekipa manj in 92 novincev

Statistika 2014: Matej Mohorič najmlajši, ekipa manj in 92 novincev
04.01.2014 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani procyclingstats.com so objavili zelo zanimivo statistko v World Touru in jo primerjali s podatki iz sezone 2013. Izpostavimo lahko najmlajšega. To je Matej Mohorič.

Letos bo imelo najprestižnejšo licenco 18 ekip, torej ena manj kot lani, ko so naknadno, po sklepu Mednarodnega športnega razsodišča, World Tour licenco dodelili tudi Katjuši.

Povprečno število kolesarjev na ekipo znaša 28,3, medtem ko je bila ta številka lani le malenkost višja. Znašala je 28,4 kolesarjev na ekipo.

Povprečna starost vseh kolesarjev znaša 28 let in 197 dni, medtem ko je lani znašala 28 let in 243 dni. In, kar je za Slovence po vsej verjetnosti najbolj zanimivo.

Naš predstavnik bo tudi najmlajši kolesar v karavani. Seveda govorimo o dvakratnem svetovnem prvaku. Matej Mohorič, sicer član moštva Cannondale, je bil z začetkom pogodbe star komaj 19 let 83 dni.

Lani se je z nazivom najmlajšega lahko hvalil Nizozemec Danny Van Poppel. Najstarejši med elito ostaja isti. To je seveda Nemec Jens Voigt, ki šteje že 42 let in 105 dni.

Letos bo med elito natopalo 92 novih kolesarjev, ki še nimajo izkušenj z dirkanjem na najvišji ravni. Lani je ta čast doletela kar 105 kolesarjev.

Kolesarji v World Touru prihajajo iz 41 različnih držav, torej iz štirih manj kot lani. Največ, kar 78, jih prihaja iz Francije. Lani jih je največ imela Italija, 68.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ