Stavnice največ možnosti za nedeljsko zmago pripisujejo Pogačarju, blizu je tudi Mohorič

Stavnice največ možnosti za nedeljsko zmago pripisujejo Pogačarju, blizu je tudi Mohorič
22.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Sezona spomladanskih klasik najvišje ravni se bo v nedeljo zaključila z najstarejšo, klasiko Liege – Bastogne – Liege. Tadej Pogačar brani lansko zmago, zato ni presenetljivo, da je tudi letos prvi favorit.

Napoved dirke s traso, zgodovino in favoriti vam bomo na straneh Bicikla še predstavili jutri dopoldne, ogrevanje pred zadnjo klasiko trojčka v Ardenih pa začenjamo s pogledom na stavnice. 

Priljubljena britanska stavnica Bet365 na prvo mesto postavlja Tadeja Pogačarja, a s kvoto 3,75, kar pomeni, da tudi analitiki te stavnice niso povsem prepričani v formo Pogačarja po 12. mestu na Valonski puščici. Trasa La Doyenne mu sicer precej bolj ustreza, nenazadnje je branilec lanske zmage.

Je pa mnogo bolj presenetljiv njegov prvi zasledovalec, s kvoto 4,5 je to Wout van Aert, ki na Liege – Bastogne – Liege sploh še ni štartal. Forma van Aerta je, po Pariz – Roubaixu sodeč, zelo dobra, vseeno pa bi se trasa lahko izkazala za nekoliko preveč hribovito zanj, odvisno od tempa, s katerim se bodo z vzponi spopadli najboljši. 

Na tretjem mestu je Julian Alaphilippe s kvoto 8, sledita še Remco Evenepoel (13) in štirikratni zmagovalec Alejandro Valverde (15). 

Visoko stavnice uvrščajo tudi Mateja Mohoriča, ki je s kvoto 19 postavljen v širši krog favoritov za zmagovalni oder. Tudi to ni presenetljivo, saj je Mohorič zadnji dve izvedbi te dirke končal na 10. in 5. mestu, letos pa izgleda še za odtenek močnejši. Če bo dovolj za stopničke, bomo videli v nedeljo. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ