Ste pripravljeni za najvišji cestni maraton v Evropi? (VIDEO)

Ste pripravljeni za najvišji cestni maraton v Evropi? (VIDEO)
10.02.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Francozi so končno uspeli organizirati maraton, ki poteka čez slavni Col de la Bonette, ki je z 2802 metroma nadmorske višine najvišji prelaz v Evropi.

Na MercanTour se lahko prijavite na spodnji povezavi - mercantourcyclo-en.squarespac e.com/180-km/

Novopečeni maraton MercanTour bo potekal v južni Franciji, na sporedu bo 19. junija, čaka pa vas ogromen zalogaj, če se boste zanj odločili (in bili med srečnimi izbranci): 180 kilometrov, trije vzponi, tudi Col de la Bonette in skupno kar 4800 višinskih metrov.

Številke se berejo skorajda nerealno, a vendarle je res. To bo prva športna prireditev, namenjena rekreativnim kolesarjem, ki se bo povzpela na Bonette. Gora leži na jugu Francije, najbližje večje mesto je Nica, tako da dostop ni problematičen.

MercanTour se bo začel v mestu Guillaumes, poleg Bonneta bosta kolesarje čakala še Col de la Couillole (1678 metrov) in Col de la Cayolle (2326 metrov) ter nato pot proti cilju v Valbergu. Od tam je do štartne točke le še 13 kilometrov spusta, s tem so organizatorji precej olajšali logistiko udeležencem. Po koncu maratona bodo vse udeleženci dobili tudi brezplačne obroke in spominske vrečke, na poti pa jih bo čakalo pet okrepnih postaj.

uploaded


Obstaja tudi krajša različica, ki se v 119 kilometrih vzpne za 2700 metrov, a se ne povzpne na legendarni Bonette. Maraton bodo letos organizirali prvič, do sedaj oblasti namreč niso dovoljevale organizacije športnih dogodkov v nacionalnem parku Mercantour, v katerem ležijo vsi trije vzponi. S 7000 hektari gre za enega največjih zakladov Francije in možnost kolesarjenja v zavetju naravnih znamenitosti je vsekakor nekaj posebnega.

Prijave so že odprte, cena pa je presenetljivo nizkih 29 evrov. Prijavijo se lahko le kolesarji z licenco, če pa nimate licence, morate ob prijavi predložiti zdravniško potrdilo, da ste zdravi in dobro pripravljeni. Nenazadnje gre za tako zahtevno preizkušnjo, da so takšni ukrepi nujno potrebni.

Sprejeli bodo le 499 kolesarjev, ki jih bo vodil nekdanji profesionalni kolesar Nicolas Fritsch. Zato pohitite, če ste dovolj pogumni za takšen izziv.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ