Stealthov novi dirtbike H-52 je prava motorna pošast (VIDEO)

Stealthov novi dirtbike H-52 je prava motorna pošast (VIDEO)
06.04.2016 AVTOR: Matej Zalar
Avstralsko podjetje Stealth izdeluje ene najboljših koles z motorjem na trgu, s pravo "bombo", poimenovano H-52, pa so mejo med kolesom in motorjem še bolj zabrisali.

Model H-52 je osnovan na najboljšem Stealthovem kolesu z motorjem, poimenovanem B-52 po vojaških bombnikih, ime pa je vsekakor upravičil. A z novimi izboljšavami so šli še bolj v motokros vode in kolesu vzeli menjalnik, pedala in verigo. Tako gre v bistvu za motor, ki kolo skriva le še v imenu.

Vseeno modelu H-52 ne smemo gledati v zobe. Poganja ga pošastni motor, skrit v zadnjem pestu, ki proizvede kar 5200 vatov moči, okvir je narejen iz karbona, hidravlične diske izdeluje podjetje Magura, baterija pa je enaka kot pri modelu B-52.

Ker so pedala nadomestili s "tačkami ", kakršne najdemo na motorjih, je Stealthov novi produkt resnično motor, saj z lastnimi nogami ne moremo opraviti nič več. Gre pa za odličen dirtbike, ki bo na pravem terenu pokazal vso svojo moč in obilico zabave. Pri 48 kilogramih je kar zajeten, vseeno pa baterija zdrži zavidanja vrednih 45 do 55 kilometrov zabave na dveh kolesih. Polnjenje traja dobri dve uri, baterija pa naj bi bila uporabna za do 800 polnjenj.

Maksimalna hitrost je zamejena pri 80 kilometrih na uro, kar je pri tako lahkem kolesu ogromno, lahko pa jo tudi omejimo na 25 kilometrov na uro in tako izberemo economy mode, ki bo življenje baterije precej podaljšal.

Stealthova največja pomanjkljivost je cena, a vseeno je potrebno vedeti, da kupujete motor in ne klasičnega kolesa, zato je tudi cena prej prilagojena rangu motociklov. Novi H-52 vas bo stal 9500 dolarjev, z dodatno baterijo, s katero lahko dan na poligonu ali v gozdu podaljšate, pa okrog 11 000 dolarjev. 

V praksi izgleda zavidljivo dobro, video preizkus pa si lahko ogledate v posnetku.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ