Stevie Williams presenetljivi zmagovalec na Hrvaškem

Stevie Williams presenetljivi zmagovalec na Hrvaškem
04.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious, Mario Stiehl

Dirka Cro Race se je končala v Zagrebu, prinesla pa je slavje kolesarja Bahrain Victoriousa Stevieja Williamsa, ki je navdušil s samostojno zmago v sobotni etapi. Najboljši Slovenec Gal Glivar na 23. mestu.

Dve leti že dirka v svetovni seriji v dresu Bahrain Victoriousa, a Stevieja Williamsa nismo prav veliko videli na cesti, saj ga nenehno pestijo težave s kolenom. Ob koncu letošnje sezone jih je očitno vendarle uspel odpraviti, nato je zablestel na sobotni najtežji etapi dirke Cro Race.

V cilj v Opatiji se je pripeljal sam, potem ko je napadel iz večje skupine kolesarjev, ki so preživeli selekcijo na štirih vzponih dneva. Williams si je privozil 10 sekund naskoka pred drugim Marcusom Hoelgaardom, ki jih na ravninski zadnji etapi od Samobora do Zagreba ni več zapravil in veselil se je skupne zmage na dirki prve kategorije v slovenski soseščini.

Zadnja etapa je sicer pripadla Nizozemcu Timu van Dijku, ki je dirkal v dresu Jumbo Visme. Mick van Dijke je postal najboljši mladi kolesar na dirki in je oblekel belo majico, bil je tudi tretji v skupnem seštevku, na drugem je končal prej omenjeni Hoelgaard.

Najboljši Slovenec na dirki je bil Gal Glivar, ki je končal na 23. mestu. Kazalo mu je še precej bolje, a v soboto ni zmogel slediti tempu najhitrejših kolesarjev in takrat si je nabral glavnino zaostanka. »Z nastopom ekipe sem zadovoljen. Fantje so se borili vsak po svojih močeh. Kar nekaj etap smo sodelovali v begih. Izpostavil bi borbenost Davida Pera v zaključkih etap, ki mu je do vidnejšega rezultata zmanjkalo le nekaj sreče, ter Gala Glivarja, ki se je boril za generalno razvrstitev. Glede na to, da je bil tretji najmlajši kolesar v karavani, je s 23. mestom dosegel lep rezultat, povrhu je bil tretji v razvrstitvi kolesarjev do 23 let,« je nastope svojih varovancev ocenil športni direktor Adrie Mobil Marko Kump.

Sezona se za kontinentalne ekipe zdaj končuje, letos je za slovenske ekipe minila brez izrazitega rezultatskega presežka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ