Številke 143 ne bodo več nosili

Številke 143 ne bodo več nosili
01.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Organizatorji dirke po Poljski so se odločili, da na njihovi preizkušnji nihče od kolesarjev ne bo več nosil številke 143. To je namreč nosil tragično preminuli Bjorg Lambrecht.

Bjorg Lambrecht je bil predstavnik novega vala kolesarjev, ki so že znali opozoriti nase. Mladi, komaj 22-letni Belgijec je že blestel na aprilski klasikah, v pripravah na drugi del sezone pa se je udeležil dirke po Poljski. Tam pa je prišlo do tragičnega dogodka.

V tretji etapi je po 48 kilometrih dirkanja padel in za posledicami padca tudi umrl. V spomin na mladega kolesarja moštva Lotto Soudal so se organizatorji zdaj odločili, da “upokojijo” številko 143, ki jo je Lambrecht nosil na dirki po Poljski.

"Vsak dan se spomnimo na Bjorga Lambrechta, ker pa je danes dan spomina na mrtve, prosimo, da ne glede na to, kje ste, prižgete svečko tudi zanj. Tudi uradno pa potrjujemo, da na dirki po Poljski številke 143 kolesarji ne bodo več nosili. Za Bjorga. Spomninjali se te bomo vedno," so organizatorji zapisali v uradni izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ