Številke dirke po Franciji

Številke dirke po Franciji
29.07.2017 AVTOR: D. Z.
Koliko novinarjev, koliko prenosov, koliko gledalcev ... Organizatorji dirke po Franciji se vsekakor lahko pohvalijo z nekaterimi podatki letošnje preizkušnje.

*Francoska televizija je v živo prenašala 105 ur dirke po Franciji.

*Na France TV si je dirko ogledalo okrog 37 milijonov gledalcev.

*Največ, kar 7,3 milijona gledalcev si je ogledalo zadnjo etapo do Elizejskih poljan. To je bila druga najbolj gledana etapa po letu 2013. Takrat si je na francoski praznik več gledalcev ogledalo etapo s ciljem do Mont Ventouxa.

*16,2 milijona obiskovalcev uradne spletne strani. To je 33 % več kot leta 2016.

*6,3 milijona aktivnih obiskovalcev na družabnih omrežjih.

*Najbolj gledan video posnetek na facebooku je bil napad Romaina Bardeta proti vrhu Peyragudesa. Etapo je dobil prav Bardet, prvič pa se je v težavah znašel Christopher Froome Video si je ogledalo 1,9 milijona obiskovalcev, prejel je 27 tisoč všečkov, delilo pa ga je 5,3 milijona oseb.

*Tweet z največjim odzivom je bil: “Arnaud Demare dobil etapo, padec Marka Cavendisha. ” V tej etapi so sodniki z dirke izključili Petra Sagana. Tweet si je ogledalo 466 tisoč obiskovalcev, 2900 ga je delilo naprej in prav toliko mu je podelilo všeček.

*Na dirki je bilo kar 2000 akreditiranih novinarjev in fotografov iz 604 medijskih hiš iz 46 držav. Največ jih je bilo iz Francije, Nemčije, Belgije, Nizozemske in Velike Britanije.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ