Številne novosti: SRAM, Nimbl in Oakley

Številne novosti: SRAM, Nimbl in Oakley
25.12.2022 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Jumbo Visma. Ekipa, v kateri bosta v naslednji sezoni vozila tudi Jan Tratnik in Primož Roglič bo v sezoni 2023 doživela številne novosti tudi na področju tehnologije.

Skozi celotno obdobje smo bili vajeni gledati kolesarje Jumbo Visme gledati, kako uporabljajo Shimanove komponente in tudi čevlje. Zdaj pa bodo uvedli kar lepo število novosti. Največja med vsemi je vsekakor odhod Shimana in prihod opreme SRAM.

Tu so še obroči Reserve, kolesarski čevlji Nimbl in očala Oakley. “Do januarja moramo opremiti okrog 180 koles. Tu so trening kolesa, kolesa za dirke in kolesa za kronometer za vseh 60 kolesarjev in kolesark. S tem so se mehaniki pričeli ukvarjati konec oktobra. Dva tedna potem, ko smo s SRAM-om potrdili sodelovanje,” so sporočili iz ekipe Jumbo Visma.

"Kolo razdremo v manj kot eni uri, sestavljanje pa vzame veliko več časa. Na tem projektu delamo od konca oktobra naprej, tako da smo vsakemu kolesarju do prvih priprav lahko zagotovili vsaj eno pravo kolo," je dejal glavni mož za opremo Jenco Drost. Seveda so se tudi na družabnih omrežjih vnele debate o tem, zakaj so se Nizozemci odločili za SRAM in niso ostali zvesti Shimanu.

"Jumbo Visma vseskozi išče nove možnosti za razvoj in čutimo, da nam bo ta preskok še pomagal pri napredku. S SRAM-om lahko ustvarimo samo za nas prilagojene materiale, ki nas lahko ponesejo na višjo raven," pa je dodal Mathieu HeijBoer. Ta je še dodal, da gre za vzajemni odnos. Kolesarji bodo SRAM-u predstavili svoja mnenja.

"Z izjemo Marianne Vos in Wouta Van Aerta ostali nimajo še izkušenj s SRAM-om. To velja tudi za mehanike. Zato bomo morali biti še dodatno pozorni. Tehniki bodo v navezi s Jencom, sam pa se bom osredotočil na kolesarje. Pomembno je, da so na kolesih, na katerih bodo občutili čim manj sprememb. Kmalu se bo spremenil način prestavljanja. Ne gre za velike spremembe, a kolesarji bodo to opazili. Pomagali jim bomo pri vsem skupaj," je še dejal Heijboer.

Ker pri ekipi niso več vezani na Shimano, to pomeni, da lahko izbirajo tudi med čevlji, pedali in obroči. "Številna testiranja v vetrovnikih so pokazala, da so obroči Reserve zelo aerodinamični. Razvili so jih prav posebej za Cervelo. Skupaj z njihovimi inženiriji. To nam zagotavlja, da je vse kompatibilno, kar je zelo pomembno," je dejal Drost.

Tudi Jan Tratnik in Primož Roglič bosta uporabljala čevlje Nimbl. Izdelani so v Italiji, spadajo med najlažje na trgu. Pedala bodo Sppedplay. "Morda bo potreben čas, preden se vsi privadimo na nove materiale. A to je zgolj vprašanje časa. Kmalu lahko pričakujemo pozitivne odzive na to menjavo," je še dodal Drost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ