Številni zvezdniki začenjajo že januarja (video)

Številni zvezdniki začenjajo že januarja (video)
07.01.2013 AVTOR: D. Z.
Januarja sta na sporedu že dve etapni dirki, kjer se še kako radi že pokažejo največji zvezdniki, tudi tisti, ki bodo blesteli na najtežjih etapnih dirkah. Tako se bliža težko pričakovani začetek sezone 2013.

Santos Tour Down Under se začne 22. januarja in konča 27. januarja. Dirka po San Luisu pa se začne 21. januarja. Končala se bo 27. januarja.

Govorimo o dveh dirkah - dirki po San Luisu in dirki Tour Down Under. Na presenečenje mnogih na svoje ceste številne vrhunske kolesarje privabijo organizatorji dirke po San Luisu v Argentini. Nič drugače ne bo letos. Za ameriške sponzorje – teh je v kolesarstvu vedno več (BMC, Trek, Specialized, Cannondale, RadioShack …) – je trg v Argentini očitno zelo pomemben.

Tako so nastop v Argentini med drugim napovedali Alberto Contador, Mark Cavendish, Vincenzo Nibali, Joaquin Rodriguez, Tejay Van Garderen, Thor Hushovd, Sylvain Chavanel, Filippo Pozzato, Peter Sagan, Alessandro Petacchi, Sylvain Chavanel, Jurgen Van den Broeck …

V Avstralijo, na prvo dirko Svetovnega koledarja, pa naj bi med drugimi odpotovali številni sprinterji, kot so Andre Greipel, Marcel Kittel, Jauheni Hutarovič, Kenny Van Hummel, Andrea Guardini, Roberto Ferrari, Arnaud Demare …

Seveda naj bi bili na startu tudi nekateri zvezdniki, kot so svetovni prvak Philippe Gilbert, Maksim Iglinski, Edvald Boasson Hagen, Geraint Thomas, Thomas De Gendt, Enrico Gasparotto, Andy Schleck in najstarejši kolesar v Pro Team ekipah Jens Voigt.

Brez dvoma bodo na startu najboljši avstralski kolesarji, nenazadnje bo lansko zmago v skupnem seštevku branil Simon Gerrans, član domačega moštva Orica GreenEdge. Slovenskih predstavnikov na teh dveh dirkah po vsej verjetnosti ne bomo videli. V nadaljevanju si lahko ogledate najlepše trenutke avstralske dirke iz lanske sezone.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ