Štimulak blestel v Franciji

Štimulak blestel v Franciji
09.04.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarji slovenske reprezentance do 23 let v zadnjih dneh dokazujejo, da so izvrstno pripravljeni. Tokrat je z zmago v Franciji zablestel Klemen Štimulak.

Štimulak pet sekund oddaljen od zmage v kronometru
Slovenska reprezentanca se je po četrtem mestu Jana Tratnika na dirki po Flandriji za mlajše člane iz Belgije preselila v Francijo. Tu bo sicer tudi dirka za Pokal narodov Cote Picardie, vendar so kolesarji še prej nastopili na dirki Circuite du Mene. Tu so morali v enem dnevu opraviti z dvema etapama. Najprej je bil na sporedu dobrih šest kilometrov dolg posamični kronometer.

V osmih minutah in 13 sekundah ga je najhitreje prevozil komaj 19-letni domačin Alexis Gougeard. Klemen Štimulak je bil pet sekund počasnejši in je zasedel drugo mesto. Sledili so štirje Francozi, na sedmo mesto pa se je povzpel še Jan Polanc, ki je za zmagovalcem zaostal za 18 sekund. A napornega dneva še zdaleč ni bilo konec.

Francozom etape, Slovencem dirka
Popoldne je sledila dobrih 130 kilometrov dolga in zelo zahtevna etapa. Tudi tu so prevladovali Francozi, saj so osvojili prva tri mesta. Etapne zmage se je po dobrih treh urah in 21 minutah razveselil Alexis Carlin, ki je bil najmočnejši v skupini 12 kolesarjev. Drugo mesto je pripadlo njegovemu sonarodnjaku Christophu Balannecu, tretje pa Julianu Alaphilippeju.

A glavno nagrado jim je prevzel Klemen Štimulak. V etapi je bil četrti, kar pa je bilo dovolj za zmago v skupnem seštevku, kjer je za osem sekund ugnal Vincenta Colasa, še za sekundo več pa tretjega Mathieua le Lavandierja. Jan Polanc, ki je popoldansko etapo ravno tako končal v času zmagovalca na osmem mestu, je bil na koncu v skupnem seštevku četrti.

Sicer pa je na dirki nastopalo 106 kolesarjev do 23 let. Slovenske reprezentante - poleg Polanca in Štimulaka so v izbrani vrsti še Jan Tratnik, Pavel Gorenc, Andrej Rajšp in Jure Bitenc - zdaj čakata dve enodneni dirki za Pokal narodov. To sta Cote Picardie in ZLM Tour. Nato se bodo preselili v italijansko Toskano.

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ