Štirikratni svetovni prvak tudi uradno z Rogličem

Štirikratni svetovni prvak tudi uradno z Rogličem
21.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Zdaj je tudi uradno. Tony Martin je podpisal dveletno pogodbo z moštvom LottoNL Jumbo, v katerem kolesari tudi Primož Roglič.

Že dlje časa se je govorilo o tem, da bo Tony Martin prestopil v moštvo LottoNL Jumbo. Vendar pa smo vse do zdaj čakali na uradno potrditev. Zdaj je jasno. Tony Martin zapušča Katjušo Alpecin in odhaja v nizozemsko ekipo, ki je v zadnjih letih naredila velik korak naprej, vsaj kar se rezultatov tiče. Veliko je k temu pripomogel tudi Primož Roglič, ki je med drugimi uspehi dobil že dve etapi na dirki po Franciji, bil letos četrti na tej preizkušnji, dobil je etapi na dirki po Italiji, pa dirke po Romandiji, po Baskiji in po Sloveniji, bil je drugi v vožnji na čas na lanskem svetovnem prvenstvu …

Tony je bil še tisti manjkajoči del sestavljanke.
RICHARD PLUGGE

Dokazal je, da tako na vzponih kot v vožnjah na čas spada med najboljše kolesarje na svetu. Pri moštvu LottoNL Jumbo pa so kljub odličnim kronometristom velikokrat preveč izgubili v ekipnih vožnjah na čas. Morda pa bo Tony Martin prinesel dodatno hitrost, dodatne izkušnje … Tony Martin je namreč štirikratni svetovni prvak v vožnji na čas. V Katjuši Alpecinu se v zadnjih dveh sezonah ni najbolje znašel, zdaj je podpisal dveletno pogodbo.

“Veselim se nastopanja za to ekipo. Mislim, da si delimo isto razmišljanje. Kolesarji so kot eno, osebje pa je pozorna na vsako malenkost. Še posebej njihov pristop do kronometra mi je zelo všeč. Vemo, da tej disciplini posvečajo veliko pozornosti. Moj cilj je, da postanem pomemben član ekipe, in da sem uspešen v kronometrih,” je dejal Tony Martin. Nemec je v karieri dobil tudi pet etap na dirki po Franciji in dve na dirki po Španiji. “Tony je bil še tisti manjkajoči del sestavljanke. Prinesel bo ogromno izkušenj. Je profesionalec. Lahko predstavlja odlično podporo našim kapetanom. Podpis pogodbe z njim dokazuje, kakšen napredek nam je uspel v zadnjih letih,” je dejal glavni mož moštva LottoNL Jumbo Richard Plugge. Poleg Martina bodo nizozemsko ekipo okrepili še Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Lennard Hofstede, Laurens De Plus in Jonas Vingegaard.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ