Štirje otoki: Med 262 pari 45 Slovencev

Štirje otoki: Med 262 pari 45 Slovencev
10.04.2018 AVTOR: D. Z.
V sredo se bo začela širidnevna dirka 4 otoki, na kateri bo kar 262 parov.

“Štirje otoki ”, štirje dnevi z gorskimi kolesi. Gorsko kolesarska dirka pri naših sosedih, ki se jo bodo udeležili tudi številni Slovenci.

Natančneje 45 Slovencev med 262 pari. Govorimo o dirki, ki spade med dirke UCI. Začela se bo z etapo na Krku. Etapa bo dolga 71 km, kolesarji pa bodo morali premagati 1750 metrov nadmorske višine. Start in cilj bo v Baški. Druga etapa bo potekala na Rabu. Lopar bo gostil start in cilj 65 kilometrov dolge etape s 1120 metri nadmorske višine. Na Cresu bo tretja etapa.

Začela se bo kar na trajektu, dolga pa bo 73 kilometrov. Kolesarji bodo morali premagati 1650 metrov nadmorske višine. Lošinj bo gostil zadnjo, obenem najkrajšo etapo Ta bo dolga 40 kilometrov. Mali Lošinj bo gostil start, Sunčana Uvala pa cilj. “Teren je zahteven z veliko kamenja, a obenem tudi s čudovitimi pogledi na morje, ” je povedal Peter Vesel, ki je tudi ambasador te dirke in želi na dirki predvsem uživati:

“Zimo sem preživel v domačih krajih. Slivnica pa seveda slovenska obala. Veliko časa sem bil skupaj s Tadejem Valjavcem in Matejem Mugerlijem. Tu si želim predvsem uživati na enoslednicah, v lepih pogledih, strmih vzponih, spustih. ” Spet bo moči združil s Thorstenom Dammom, s katerim je lani dobil prestižno dirko Transalp v svoji kategoriji, v skupnem seštevku pa je bil 17.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ