Štirje Slovenci na dirki po Poljski

Štirje Slovenci na dirki po Poljski
11.07.2016 AVTOR: D. Z.
Jutri se bo začela dirka po Poljski. Na startu bodo štirje Slovenci. Trije od teh bodo kasneje nastopili tudi na olimpijskih igrah. Zato bo dirka še kako pomembna.

73. izvedba
Med samo dirko po Franciji potekajo tudi nekatere druge še kako pomembne preizkušnje. Med te vsekakor spada tudi dirka po Poljski. Tudi ta namreč spada med dirke World Toura. Letos bodo izpeljali že 73. izvedbo.

Za mnoge kolesarje bo to nekakšen tekmovalni uvod v drugi del sezone. Tudi za štiri Slovence. Na startni listi so Luka Mezgec, ki se – z izjemo nastopa na državnem prvenstvu – vrača po poškodbi, ki jo je utrpel na italijanskem Giru. Potem je tu Primož Roglič. Dolgo je vztrajal na pripravah v Planici, zdaj pa se vrača na dirke, tudi z mislijo na olimpijske igre, saj bo v Riu nastopil tako v kronometru kot na cestni preizkušnji.

Sedem etap z zaključnim kronometrom
Simon Špilak se vrača po odpeljani dirki po Švici. Tudi on je v ekipi za nastop na olimpijskih igrah. In tu je še Matej Mohorič. Za njim je vsekakor pestro obdobje. Po Giru je nastopil še na dirki po Sloveniji in na državnem prvenstvu. Zdaj je pred njim dirka po Poljski, potem pa še cestna dirka na olimpijskih igrah.

Sicer pa lahko govorimo o sedemdnevni dirki. Začela se bo s 138 kilometrov dolgo etapo od Radzymina do Varšave. Tretja etapa bo že zelo zahtevna, s kar 240 kilometri pa tudi najdaljša. Tudi naslednji dve preizkušnji bosta daljši od dvestotih kilometrov. Najbolj razgibana bo šesta etapa. Dirka se bo končala v ponedeljek. S 25 kilomerov dolgim posamičnim kronometrom v Krakovu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ