Štirje Slovenci v Španiji. Vračata se Špilak in Polanc

Štirje Slovenci v Španiji. Vračata se Špilak in Polanc
30.07.2015 AVTOR: D. Z.
V soboto bon a sporedu 35. klasika San Sebastian. Na dirki bodo nastopili tudi štirje Slovenci. Špilak, Polanc, Koren in Pibernik.

Po dirki po Franciji se sezona v World Touru nadaljuje. Nekateri bodo že v soboto nastopili na klasični dirki v San Sebastianu, drugi pa bodo v nedeljo začeli etapno dirko po Poljski. V soboto bon a sporedu zelo zahtevna klasika v Španiji. Alejandro Valverde bo nastopil s številko ena. Je namreč lanski zmagovalec te preizkušnje. Obenem pa je tudi vodilni na lestvici World Toura. Lani je na dirki premagal Baukeja Mollemo in Joaquima Rodrigueza. Tudi tokrat bodo na startu številni vrhunski kolesarji.

Poleg Valverdeja omenimo še Rodrigueza, Henaa, Urana, Alaphilippa, Kreuzigerja, Lando, Fuglsanga, Gilberta, Van Avermaeta, brata Yates, Costo, Plazo, Bardeta, Barguila, Martina, Talanskyja, Keldermana, Kruijswijka … Med temi kolesarji bodo tudi štirje Slovenci. Po tekmovalnem premoru se vračata najboljša Slovenca na letstvici World Tour Simon Špilak in Jan Polanc. Luka Pibernik bo poleg Polanca ravno tako branil barve Lampreja Meride. In potem je tu še Kristijan Koren. Prav veliko časa za počitek ni imel, saj je ravnokar končal dirko po Franciji.

Njegova sezona pa se nadaljuje v Španiji. Šele po tej dirki si bo privoščil nekaj več dni predaha, preden bo nastopil na Eneco Touru. Dirka v San Sebastiana je dolga 219 kilometrov. Namenjena je specialistom za vzpone, kot je tudi Valverde. Kolesarji morajo med drugim premagati vzpone, kot so Iturburu, Jaizikibel in Arkale. Predvsem drugi vzpon na Jaizikbel naredil ponavadi veliko selekcijo. Vrha zadnjega klanca na Bordako Tontorro je vsega sedem kilometrov pred ciljem. V Donostiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ