Strade Bianche: Slovenke v ozadju (VIDEO)

Strade Bianche: Slovenke v ozadju (VIDEO)
05.03.2016 AVTOR: D. Z.
Članice moštva BTC Ljubljana na prvi dirki World Toura niso bile v ospredju. Polona Batagelj 40. Zmagala je Elizabeth Armitstead.

Za kolesarkami je za njih vsekakor zgodovinska prva tekma v seriji World Tour, ki so ga pri Mednarodni kolesarski zvezi uvedli pred letošnjo sezono. Za prvo dirko v tem tekmovanju so izbrali vsekakor zanimivo preizkušnjo. Govorimo o dirki Strade Bianche v Italiji. Dirka je znamenita po makadamskih odsekih. Ženske so jih morale prevoziti sedem. Na startu so bile članice 23 ekip, tudi BTC City Ljubljana.

Siena je gostila tako start kot cilj preizkušnje. Dirka je bila dolga 121 kilometrov, videli pa smo izjemno selekcijo na dirki, na kateri so morale kolesarke premagati 2200 metrov nadmorske višine. Na najdaljšem makadamskem odseku je prišlo do večje selekcije. Izoblikovala se je skupina 40 kolesark. V zaključku pa so se za zmago udarile tri.

Najmočnejša je bila aktualna svetovna prvakinja Elizabeth Armiststead, ki je po treh urah in pol dirkanja za tri sekunde ugnala Katarzyno Niewiadomo. 13 sekund zaostanka si je nabrala tretja Emma Johansson. Slovenk ni bilo med prvih 20. Edina, ki je prišla do cilja je bila Polona Batagelj, ki je zasedla 40. mesto. Zaostala je za pet minut in 40 sekund. Ostale članice tega moštva so odstopile.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ