Stranski veter sprint in spet Caleb Ewan

Stranski veter sprint in spet Caleb Ewan
24.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Caleb Ewan je dobil četrto etapo na dirki Tour Down Under, medtem ko je vodstvo ohranil Richie Porte.

"Pošteno povedano, rad imam zavite in tehnično zahtevne zaključke. Zadnjemu pomočniku sem zgolj dejal, naj me pripelje na Bennettovo kolo. To je naredil. Tam sem želel biti pred ovinkom."
Caleb Ewan

Četrta etapa je sprinterjem ponujala novo priložnost za zmago. Norwood je gostil start, cilj pa Murray Bridge. Kolesarji so morali premagati 153 kilometrov. Etapa z vsega enim vzponom druge kategorije s tega vidika ni bila posebej zahtevna. Richie Porte je po zmagi v tretji etapi z moštvom Trek Segafredo branil vodstvo.Zaradi majhnih razlik poteka tudi boj za odbitne sekunde na letečih ciljih. Predvsem Daryl Impey se je trudil in Portu je uspel odščipniti tri sekunde. Po boju za te sekunde je prišlo do pobega. V osredju se je izoblikovala skupina petih kolesarjev: Joey Rosskopf (CCC Team), James Piccoli (Israel Start-Up Nation), Laurens De Vreese (Astana), Jorge Arcas (Movistar) in Sergio Samitier (Movistar).

Pobega je bilo konec 25 kilometrov pred ciljem, saj so sprinterji želeli izkoristiti priložnost za nov sprint. V zaključku je pihal tudi močnejši veter, tako da je imel težave tudi vodilni Porte, ki pa je s pomočjo kolegov ohranil stik z najboljšimi. Sprinterji so prišli na svoj račun. Pet kilometrov pred ciljem so pobudo prevzeli člani Deceuninck Quick Stepa. Sam Bennett je bil vseskozi v odličnem položaju.Dvesto metrov pred ciljem je tudi začel s sprintom, a je bil tokrat spet najmočnejši Caleb Ewan. Druga zmaga na letošnji dirki: "Pred ciljem je bil zelo zahteven ovinek. Ampak, pošteno povedano, rad imam zavite in tehnično zahtevne zaključke. Zadnjemu pomočniku sem zgolj dejal, naj me pripelje na Bennettovo kolo. To je naredil. Tam sem želel biti pred ovinkom," je priznal kolesar Lotto Soudala Ewan.

Bennett je bil drugi, tretji pa Jasper Philipsen. Sledili so Greipel, Dainese, Laas, Nizzolo, Baška ... Porte ima pred nekoliko zahtevnejšo peto etapo tri sekunde prednosti pred Darylom Impeyjem in osem pred Robertom Powerjem. Luka Pibernik je 53. Domen Novak pa 117.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ