Strava predstavlja skupinske izzive in posodobljene segmente

Strava predstavlja skupinske izzive in posodobljene segmente
04.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Strava

Pri Stravi so predstavili največjo posodobitev letošnjega leta, ki prinaša tudi dve novosti. Za naročnike so na voljo skupinski izzivi, v aplikaciji v zemljevidih pa zdaj lahko izbirate med šestimi različnimi možnostmi segmentov.

Strava je maja predstavila posodobitev aplikacije, ki ji je prinesla novo vizualno podobo in predvsem nov meni v zavihku zemljevidi, kjer so bili združeni segmenti, vaše načrtovane trase in tudi predlogi za trase v vaši okolici.

Z novo posodobitvijo, ki so jo napovedovali kar nekaj časa, so več funkcij dobili segmenti. Zdaj imate segmente razdeljene na šest različnih kategorij, ki so vse prilagojene glede na vaše preference in pogostost kolesarjenja.

Kategorije so:

  • Priljubljeni kraji (Visit Popular Spots): izbor najbolj priljubljenih segmentov v vaši okolici
  • Odkrijte nove kraje (Discover New Places) - segmenti v vaši bližini, ki jih še niste obiskali, a so popularni med drugimi kolesarji v vaši okolici
  • Popravite svoj osebni rekord (Break a Record): izbor segmentov, kjer ste glede na minule čase blizu temu, da popravite osebni rekord
  • Povzpnite se po lestvici (Climb the Leaderboard): segmenti, kjer ste blizu temu, da se prebijete v najboljšo deseterico
  • Odpravite se na trening (Go for a Workout): izbor segmentov, kjer športniki v vaši bližini opravljajo intervale
  • Postanite legenda (Become a Legend): izbor segmentov, kjer ste blizu temu, da postanete lokalna legenda

Novi segmenti so vam že na voljo, če ste naročnik Strave in če ste posodobili aplikacijo.

Posodobitev pa prinaša tudi skupinske izzive (Group Challenges), kjer lahko sami nastavite izziv in povabite prijatelje (do 24 prijateljev), da se vam pridružijo pri izzivu. Sami lahko nastavljate, v čem boste tekmovali, lahko denimo izberete segment in tekmujete, kdo bo v določenem časovnem obdobju postavil najhitrejši čas na njem, lahko pa izberete najdaljšo prevoženo razdaljo, največjo skupno prevoženo razdaljo ali denimo največ opravljenih višinskih metrov.

Lahko tekmujete le nekaj dni, lahko pa si pripravite izziv za celo sezono, ki bo predstavljal motivacijo za obutje šprintaric, tudi ko ne boste pri volji za poganjanje pedal. Strava zaenkrat še ponuja tri testne skupinske izzive tudi za nenaročnike, nato pa vas bodo pozvali, da pristopite k plačljivi naročnini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ