Strava z razširitvijo Beacon aplikaciji dodaja še varnostni element

Strava z razširitvijo Beacon aplikaciji dodaja še varnostni element
11.08.2016 AVTOR: Matej Zalar
Stravina razširitev Beacon vašim najbližjim omogoča, da med športno aktivnostjo spremljajo vaše premike in se tako prepričajo, da je z vami vse v redu.

Razširitev Beacon deluje podobno kot Garminova možnost za sledenje treningu uporabnika njihovih naprav. Preden začnemo z vadbo, ki jo snemamo preko Stravine aplikacije, moramo le izbrati možnost Beacon, in sledenje bo pripravljeno.

Nato moramo le še izbrati krog ljudi, katerim želimo poslati povezavo do spletne strani, na kateri lahko spremljajo naš napredek. Na povezavi lahko vašo vožnjo vidijo vsi, ne glede na to, ali imajo narejen uporabniški račun na Stravi ali ne, kar je zelo dobrodošlo. 

Hkrati aplikacija spremlja tudi raven baterije na vašem telefonu in vsem vašim sledilcem sporoči, da je vašemu telefonu zmanjkalo baterije, da ne bi izgledalo, kot da se vam je kaj zgodilo. Beacon je lahko zelo priročna in uporabna lastnost aplikacije, saj se velikokrat zgodi, da se na kolo odpravimo le za uro in pol ali dve, nato pa nas dobro počutje in lepo vreme "prisilita " še v dodaten klanec ali dva in domov pridemo nekaj ur kasneje, kot smo načrtovali.

To je že lahko razlog za preplah pri najbližjih, zato lahko z Beaconom v vsakem trenutku preverijo, kaj se z vami dogaja in kje se nahajate ter s tem tudi ocenijo, koliko časa še potrebujete, da se vrnete domov.

Razširitev je dostopna le uporabnikom Strave, ki imajo aktiviran Premium račun. A glede na to, da tudi Premium račun ne pomeni ravno ogromnega udarca za vašo denarnico, je razširitev zagotovo vredna te naložbe. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ