Stravo in podobne aplikacije izkoriščajo kradljivci

Stravo in podobne aplikacije izkoriščajo kradljivci
20.11.2014 AVTOR: D. Z.
V Veliki Britaniji je naraslo število kraj koles, do katerih naj bi kradljivci prišli s pomočjo podatkov iz Strave in podobnih aplikacij, ki razkrivajo lokacijo uporabnikov.

Objavljanje dosežkov, poti, treningov … na medmrežju to postaja vse bolj popularno. Tako lahko med drugim z mnogimi primerjamo našo pripravljenost. A s tem obenem izdamo tudi nekatere osebne podatke, ki jih lahko kdo izkoristi. In prav do tega naj bi po domnevah policije prišlo v mestu Carmarthenshire.

Nepridipravi naj bi objavljene podatke izkoriščali tako, da so določili lokacijo določenih ljudi. Po objavljenih različnih fotografijah pa so tudi ugotovili, koliko vredno opremo, predvsem kolesa imajo. Tako sporoča tamkajšnja policija. »Nekatere podatke delimo na socialnih omrežjih. Ti GPS podatki pa so tako natančni, da lahko določimo kar hišo, v kateri nekdo živi, « je poudaril predstavnik policije Ciaran Ryan.

Obenem so pri policiji poudarili, da moramo varnost na spletu jemati tako resno, kot "običajno" varnost, ko na primer kolo zaklenemo, da nam ga ne bi ukradli. »Ta podatek in objavljanje fotografij koles je dovolj, da ima morebitni kradljivec dovolj informacij za krajo, « so dodali na policiji. Uporabnikom podobnih aplikacij svetujejo, da preverijo nastavitve zasebnosti in da se prepričajo, da je njihov naslov skrit in da z beleženjem vožnje pričnejo in končajo šele nekaj ulic stran od doma.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ